مکتبستان مکتبستان مکتبستان مکتبستان 10 نكته براي عملكرد بهتر در كنكور
10 نكته براي عملكرد بهتر در كنكور
یک شنبه 21 دی 1393 ساعت 9:29 | بازدید : 840 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 

مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 


برای مشاوره کنکور به 
سایت مکتبستان رجوع کنین.

 

 

با اطمينان خاطر و آرامش كامل در امتحان شركت كنيد. مثبت انديشي كنيد. همواره اين جملات را در ذهن خود تكرار كنيد: «من براي امتحان كاملا آماده ام و به خوبي از عهده آن برمي آيم». نگراني را از خود دور كنيد. هر گاه احساس نگراني كرديد، چند نفس عميق بكشيد

 

1) با آمادگي كامل و به موقع در سر جلسه امتحان حاضر شويد. وسايل مورد نياز مثل مداد، پاك كن، تراش و ساعت را به همراه داشته باشيد. با اين كار همه چيز در دسترس شما خواهد بود و نيازي به قرض گرفتن وسايل ديگران پيدا نخواهيد كرد.

۲) با اطمينان خاطر و آرامش كامل در امتحان شركت كنيد. مثبت انديشي كنيد. همواره اين جملات را در ذهن خود تكرار كنيد: «من براي امتحان كاملا آماده ام و به خوبي از عهده آن برمي آيم». نگراني را از خود دور كنيد. هر گاه احساس نگراني كرديد، چند نفس عميق بكشيد تا آرام شويد. قبل از امتحان با دوستانتان راجع به اضطراب و دلشوره صحبت نكنيد. بهتر است بدانيد كه نگراني همچون يك بيماري مسري قابل سرايت به ديگران است.

۳) آرام ولي هوشيار باشيد. به پشتي نيمكت تكيه دهيد و راحت باشيد.

۴) در ابتدا نگاهي گذرا به سوالات بيندازيد. حدودا ۱۰ درصد از وقت خود را براي اين كار صرف كنيد. كلمات كليدي (در سوالات) را مشخص كنيد و براي پاسخ دادن به سوالات زمانبندي كنيد. در حالي كه سوالات را مي خوانيد، نكاتي كه به ذهنتان مي رسد و مي تواند مفيد باشد را در كنار آنها يادداشت كنيد.

۵) براي پاسخگويي به سوالات از يك برنامه منظم پيروي كنيد. ابتدا به سوالات ساده تر پاسخ دهيد و بعد به آنها كه نمره بيشتري دارند. سپس به ترتيب به سوالاتي پاسخ دهيد كه:
▪ مشكل تر هستند.
▪ جواب دادن به آنها وقت بيشتري مي گيرد.

 



|
امتیاز مطلب : 25
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5


چگونه در جلسه آزمون تست بزنيم؟
یک شنبه 21 دی 1393 ساعت 9:17 | بازدید : 728 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 

مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 


برای مشاوره کنکور به 
سایت مکتبستان رجوع کنین.

 

بسياري از داوطلبان در جلسه آزمون اگر با چند سؤال دشوار مواجه شوند ناگهان دستپاچه مي شوند و نظم ذهني خود را از دست مي دهند و احساس مي كنند همه كنكور را از دست داده اند.

 

بسياري از داوطلبان در جلسه آزمون اگر با چند سؤال دشوار مواجه شوند ناگهان دستپاچه مي شوند و نظم ذهني خود را از دست مي دهند و احساس مي كنند همه كنكور را از دست داده اند. اين گونه داوطلبان فكر مي كنند ديگران به همه سؤال ها پاسخ مي دهند و فقط آن ها هستند كه نمي توانند به سؤال ها جواب دهند متأسفانه اگر سؤال هاي آزموني دشوار باشد دانش آموزان قوي تر بيشتر آسيب مي خورند چرا كه مي خواهند به تمام يا اكثر سؤال ها پاسخ صحيح دهند. اما بد نيست بدانيد برخي كساني كه در بهترين و دشوارترين رشته‌هاي دانشگاهي قبول شده اند در بعضي درس ها نمره كمتر از 40% به دست آورده‌اند.

اگر دانش آموز خوبي هستيد و چند درس را خوب خوانده ايد؛ مبادا فكر كنيد كه در كنكور بايد به همه سؤالات پاسخ داد. اگر ديديد كه نمي توانيد به چند سؤال متوالي پاسخ دهيد، خود را نبازيد. مطمئن باشيد كه ديگران هم وضع شما را دارند. اعتماد به نفس داشته باشيد حتي بد نيست در اينجا كمي هم از خودراضي باشيد و بگوييد وقتي كه اين سؤال ها براي من دشوار است واي به حال ديگران! داشتن روحيه، در هر مسابقه اي سرنوشت ساز است. از جمله در اين مسابقه علمي كه كنكور نام دارد. به هر حال توصيه مي كنيم در جلسه كنكور به روش زير تست بزنيد. بايد بر اعصاب خود تسلط داشته باشيد و درست مانند يك شطرنج باز ماهر يا يك فرمانده نظامي در سخت ترين شرايط تصميم بگيريد كه چه كار كنيد و بهترين كار در هر لحظه كدام است. در هر لحظه بايد تشخيص دهيد، كدام تست را بايد رها كرد، به كدام تست جواب داد و چگونه زمان را تنظيم نمود. روشي را كه در زير مي گوييم بارها و بارها در منزل و در كنكورهاي آزمايشي تمرين كنيد تا بتوانيد در جلسه كنكور هم آن را اجرا نماييد.

 

 


|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2


شیوه ی تست زنی زیست شناسی
یک شنبه 21 دی 1393 ساعت 9:17 | بازدید : 698 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 

مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 


برای مشاوره کنکور به 
سایت مکتبستان رجوع کنین.

 

مطمئن باشید هیچ شیوه‌ی تست‌زنی که مختص درس زیست‌شناسی باشد وجود ندارد.

 

در صورتی که روش‌ها‌ی "عجیب" تست‌زنی (که ادعا می‌کنند بدون مطالعه و تنها با استفاده از روابط بین گزینه‌ها و برخی تکنیک‌ها می‌توان به 30 تا 40 درصد سوالات پاسخ صحیح داد) را یاد گرفته‌اید،حتما تمامی آن ها را فر اموش کنید،چون این روش ها از لحاظ علمی،تنها به احتمال یک چهارم می توانند گزینه صحیح را انتخاب کنند.

 البته روش‌هایی که به‌صورت عمومی برای تست‌زنی مطرح می‌شوند در زیست‌شناسی نیز کاربرد دارند. (مهارت تست‌زنی)

با توجه به این‌که سوالات کنکور زیست‌شناسی دقیقاً از متون و تمرین‌های کتاب‌های درسی طرح می‌شوند، برای پاسخ‌گویی به سوالات تنها نیاز به مطالعه‌ی صحیح و یادگیری عمیق و مفهومی مطالب دارید.

شما باید با تمرین تست‌زنی آخر هر جلسه علاوه بر مرور مطالب، نقاط ضعف و قوت خود را در موضوعات مختلف درس زیست‌شناسی (شجره‌نامه‌ها، ژنتیک جمعیت، گیاهی و.....) مشخص کنید تا بر اساس آن پاسخ‌گویی کنید. مثلاً اگر در سوالات شجره‌نامه ضعیف هستید و وقت زیادی را صرف پاسخ‌گویی به آن‌ها می‌کنید در جلسه‌ی امتحان، کنار سوالات شجره‌نامه‌ علامت‌گذاری کرده و آن‌ها را در انتها و بعد از دیگر سوالات پاسخ‌گویی کنید.

عنوان‌بندی مفهومی هر سه پایه

                   مولکول‌های زیستی

                   سفری به درون سلول

                   سازمان‌بندی سلول  

      

 


|
امتیاز مطلب : 20
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4


چند نكته در مورد مطالعه مفيد
شنبه 20 دی 1393 ساعت 1:31 | بازدید : 684 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 

مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 


برای مشاوره کنکور به 
سایت مکتبستان رجوع کنین.

 

وقتي تصميم مي‌گيريم دوچرخه سواري، خياطي، شنا و هر نوع مهارت ديگر را ياد بگيريم، براي يادگيري آن‌ها تلاش و كوشش مي‌كنيم و بعد هم سعي مي‌كنيم تا با تمرين و تكرار، آن‌ها را به ذهنمان بسپاريم.با اين وصف:آيا براي يادگيري مهارت مطالعه نيز چنين تلاش مي‌كنيد؟...

 

- چه عواملي را در يك مطا‌لعه موفق مؤثر مي‌دانيد؟

- آيا با شيوه صحيح مطالعه هر درس آشنايي داريد يا اينكه همه مطالب درسي را با يك شيوه، مطالعه مي‌كنيد؟

- ترجيح مي‌دهيد در چه مكان‌هايي و در چه مواقعي به مطالعه بپردازيد؟

- ...

براي يادگيري مطالعه موفق، نه تنها بايد بايد شيوه صحيح هر نوع مطالعه‌اي آشنا باشيم و در كنارآن، تمرين و تكرار داشته باشيم،بلكه بايد با عوامل ديگري كه بر مطالعه موفق ما مؤثر است، آشنا باشيم. در اين مقاله به بررسي برخي از اين عوامل مي پردازيم:

 

انگيزه داشته باشيم

براي يادگيري هر چيز، انگيزه نقش به سزايي دارد. وقتي ما براي به دست آوردن چيزي انگيزه داشته باشيم، موفقيت در به دست آوردن آن برايمان امكان پذير است. انگيزه در مطا‌‌‌لعه؛ يعني تحريك شدن و بر انگيختگي براي يادگيري.ما زماني مي‌توانيم بگوييم انگيزه داريم كه به اندازه كافي، برانگيخته شده باشيم و اظطراب كم در ما ايجاد شده و ما را به سمت مطالعه سوق دهد. البته ميزلن انگيزه در افراد متفاوت است.بعضي ها براي مطالعه داراي انگيزه بسياري هستند؛ اما بعضي ديگر، هيچ انگيزه‌اي ندارند. اين افراد بايد در خود ايجاد انگيزه نمايند؛ يعني با يادآوري هدف و آينده شغلي ايده ‌‌‌آل خود، انگيزه‌شان را براي مطالعه تحريك كنند.

يك راه ديگر برايايجاد انگيزه، درگير كردن خود با موضوع مطالعه است. اگر به عنوان مثال در مطالعه درس‌هاي رياضي و فيزيك با مشكل روبه‌رو هستيد و يادگيري در درس برايتان مشكل است، به جاي كنار گذاشتن مطالعه آنها، بايد خود را درگير يادگيري رياضي و فيزيك نماييد. تمرين و تكرار كنيد، در صورت لزوم، از كلاس‌هاي خصوصي و كتاب‌هاي آموزشي استفاده كنيد، از دبير‌هاي با تجربه كمك بگيريد، مطالعه گروهي داشته باشيد و ... تا علاقه شما به يادگيري تحريك شود.

 

با علاقه بخوانيم

انگيزه و علاقه به دنبال يكديگر مي‌آيند. وقتي براي به دست آوردن هدف انگيزه داشته باشيم و اندازه كافي تحريك شده باشيم، علاقه ما به مطالعه زياد مي شود و به سمت طمالعه تمايل پيدا مي كنيم. هرچه اطلاعات ما در مورد موضوعيبيشتر شود، علاقه بيشتري به مطالعه آن موضوع و باز كردن مسائل آن پيدا مي‌كنيم؛ بنابراين، سعي كنيد كه هنگام مطالعه با علاقه شروع كنيد. بعضي افراد در هنگام مطالعه مشكل دارند و به قول معروف روي غلطك خواندن نيافتاده‌اند؛ آنها دتر شروع تمركز ندارند و به خاطر همين مسأله، ممكن است تشويق خاطر داشته باشند؛ در چنين شرايطي، اين افراد بايد به طور روزنامه‌وار بخوانند و نگاهي سطحي و نقشه‌ها، فهرست‌ها، بخش‌ها، و ... بيندازيد؛ تا وقتي كه به تدريج تمركز خود را به دست آورند.

 

با اصول مطالعه آشنا باشيم

گاهي مطالعه كننده، انگيزه و علاقه كافي براي مطالعه دارد؛ امام با روش صحيح مطالعه آشنا نيست. اين افراد از صبح تا غروب بيشتر اوقات خود را صرف مطالعه مي‌كنند؛ اما باز دهي و نتيجه‌اي كه از مطالعه مي‌گيرند، در سطح بسيار پاييني است. فردي ديگري كه اصول مطالعه صحيح را مي‌داند، با صرف مدت زمان كمتري براي مطالعه، سطح بازدهي بالاييدارد؛ به همين دليل، مهم است كه با اصول صحيح مطالعه هر درس آشنا باشيد و هر درس را با اصول و شيوه مناسب خود مطالعه كنيد. به طور مسلم، شيوه‌اي كه براي مطالعه درس‌هاي حفظ كردني به كار مي‌بريد، متفاوت از شيوه‌اي است كه براي مطالعه درس‌هاي حل كردني مثل رياضي و هندسه و مانند آن به كار مي‌بريد؛ به عنوان مثال، درس‌هايي چون زمين‌شناسي و زيست‌شناسي را با نقشه‌، عكس و اسلايد سريعتر ياد مي‌گيريد؛ در حالي كه رياضي و هندسه را با تجزيه و تحليل و تمرين و تكرار، بسرعت مي‌آموزيد.

 

مكان مناسب انتخاب كنيم

براي مطالعه صحيح لازم نيست حتماً جايي را در نظر بگيريد كه كاملاً ساكت و آرام باشد. سكوت مطق، خود شرايط حواس پرتي را فراهم مي‌‌آورد و باعث مي‌شود كه با عادت كردن در محيط كاملاً ساكت، در شرايط متفاوت با كوچكترين صدايي تمركز خود را از دست دهيد. پس هميشه جايي را براي مطالعه در نظر بگيريد كه كمترين سرو صدا و رفت و آمد را داشته باشيد. اگر ميز مطالعه داريد، روي ميز را از هرچيزي كه باعث حواس پرتي مي شود، خالي كنيد. عكس، روزنامه، راديو، ضبط،مجله و هر چيز اضافي را برداريد و تمام وسايلي را كه نظير كتاب‌‌هاي درسي، فيش، كتاب لغت، خط‌كش، خودكار و مانند آن‌ها براي مطالعه لازم است، روي ميز قرار دهيد. از چراغ مطالعه استفاده كنيد كه سطح ميز را خوب روشن كند و آن را در جايي قرار دهيد كه در حين يادداشت برداري، موجب افتادن سايه خودكار و دست شما روي صفحه نشود.نور كافيو مناسب براي مطالعه راحت، لازم و ضروري است.صندلي را كه براي نشستن انتخاب مي‌كنيد، مي‌بايست راحت باشد و فاصله آن تا ميز براي مطالعه شما متعادل باشد. هواي اتاق مطالعه نبايد خيلي گرم وخيلي سرد باشد. هواي متعادل اتاق به تمركز حواس شما كمك مي كند. عادت به مطالعه در مكان‌هاي باز مانند پارك‌ها خوب نيست. پارك‌ها مكان مناسبي براي مطالعه نيستند؛ چرا كه هميشه پر رفت و آمد، پر سر و صدا و شلوغند. اما چنانچه ناگزير هستيد كه براي مطالعه به پارك‌ها مراجعه كنيد، جايي را براي مطالعه انتخاب كنيد كه كمترين سر و صدا و بيشترين آرامش را داشته باشد.

 

در زمان مناسب بخوانيم

اگر عادت كنيد در طولشبانه روز طي ساعت‌ها و زمان هاي مشخصي به مطالعه بپردازيد، كمك بسيار زيادي به خود كرده‌ايد. فراهم آوردن شرايط مطالعه در يك مكان مناسب و طي زمان‌هاي مشخص، ذهن شما را براي مطالعه موفق، بيشتر آماده مي‌كند؛ همچنين استراحت كوتاه مدت 10تا15دقيقه اي بعد از هر2 ساعت مطالعه، تأثير بسزايي در تجديد قواي فكري و ذهني شما دارد. اگر در موقع مطالعه زود خسته مي‌شويد، خوابتان مي‌گيرد يا عصبي مي‌شويد، دليل آن را پيدا كنيد؛ شايد طرز نشستن شما خوب نبوده يا هواي اتاق مناسب نباشد. مي‌توانيد پنجره اتاق را باز كنيد تا هواي اتاق عوض شود و يا ممكن است افكار مزاحم مانع شما باشد. برخي از اين افكار را مي‌توانيد كنترل كنيد؛ مثلاً اگر ذهن شما مدام درگير تين است كه به دوستان خود زنگ بزنيد، روي كاغذ يادداشت كنيد كه فراموش نكنيد و بعداً به او زنگ زنيد؛ همچنين اگر ياد‌ آوري خاطره‌اي آزار دهنده مانع مطالعه شماست، كتاب را كنار بگداريد، چند دقيقه نرمش كنيد و پياده‌روي كوتاه مدتي داشته باشيدو يا دوش بگيريد و بعد مجدداً به مطالعه بپردازيد. در شروع مطالعه به اين فكر نكنيد كه درس مشكل و خسته كنند‌اي است. مطالعه را با رغبت، انگيزه و خوشحالي شروع كنيد. به اين فكر كنيد كه وقتي مبحث آن روز را با موفقيت به پايان مي‌رسانيد، چقدر لذت بخش و موجب خوشحالي شما مي‌شود و به خود قول دهيد اگر تكليف آن روز را به خوبي به پايان رسانيد، براي خود جشن مي‌گيريد، به مهماني مي‌رويد يا خودتان را به خوراكي مورد علاقه‌تان دعوت مي‌ كنيد. با كتاب خود شوخي كنيد. مثال‌هاي مهيج،شادي آفرين و خنده‌دار بزنيد. لحن خواندن‌تان را تغيير دهيد و براي درك بيشتر به سخت‌ترين مطالب كتاب بار هيجاني مثبت بدهيد. محققان معتقدند مطالبي كه بار هيجاني بيشتري دارند، بيشتر در حافظه مي مانند و بهتر به خاطر آورده مي شوند؛ چرا كه هيجان، علاقه، تمركز و يادگيري سريع را فراهم مي آورد.

 

تغذيه مناسب

خيلي از افراد در مواقع مطالعه به تغذيه و يا آنچه كه بايد بخورند، توجه ندارند؛ در حاليكه تغذيه، نقش مؤثري در تمركز بهتر و مطالعه موفق دارد. آن‌ها با اينكه مي‌دانند گرسنه هستند، اما همچنان بي توجه به اين قضيه بر شدت مطالعات خود مي افزايند؛ در حالي كه مطالعه آن ها چيزي جز رژه تعدادي از كامات و جملات نيست و خيلي زود آنچه را كه مي‌خوانند، فراموش مي‌كنند. تغذيه مناسب در رفع خستگي،خواب‌آلودگي و تجديد قواي فكري و ذهني، تأثير بسزايي دارد. البته منظور از تغذيه مناسب، خوردن غذا‌هاي پر حجم و سنگين نيست. غذا‌هاي پر حجم و سنگين باعث سستي و تنبلي و خواب‌آلودگي بيشتر مي‌شود. منظور از غذا‌هاي مناسب ، غذا‌هايي هستند كه مقوي و پر انرژي هستند و توانايي مطالعه بيشتر را امكان پذير مي‌سازد. خوردن گردو، بادام، كشمش، خرما، فندق، شير موز، آب پرتقال و چاي و بيسكويت در فاصله بين مطالعه بسيار مفيد است.

 

پشتكار داشته باشيم

شرط موفقيت در مطالعه و هر كاري، علاوه بر انگيزه و علاقه، تمرين و تكرار و پشت كار فراوان است. اعتقاد راسخ به اين كه هر كاري شدني است و موفقيت در چند قدمي شناست،شرايط عمل و مطالعه بيشتري را فراهم مي كند. افكار و ذهنتان، شما را براي رسيدن به آن هدف ياري مي‌كنند.

 

با خدا ارتباط برقرار كنيد

عدم ارتباط با خدا موجب ترس از شكست، عدم اعتماد به نفس و اظطراب مي‌شود؛ در حالي كه ارتباط و اتصال به خدا، نيروي شما را در پيمودن مسير زياد مي‌كند. در موقع نماز و يا خوابيدن، با خالق خود ارتباط و اتصال داشته باشيد و خير و صلاح خود را از او بخواهيد. فراموش نكنيد كه انگيزه و علاقه، تمرين، پشتكار و توكل به خدا، كليد موفقيت شماست.


|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2


طراحی صنعتی
شنبه 20 دی 1393 ساعت 1:31 | بازدید : 610 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 

مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 


برای مشاوره کنکور به 
سایت مکتبستان رجوع کنین.

 

طراحی صنعتی

آيا بايد محصولات زيبا را در موزه‌ها و نمايشگاه‌ها ديد؟ يا اينكه بايد دنيايي داشته باشيم كه زيبايي در گوشه‌گوشه آن جلوه‌گر باشد؟رشته طراحي صنعتي براساس ديدگاه دوم شكل گرفته است. البته نبايد تصور كرد كه رشته طراحي صنعتي فقط به زيبايي محصولات مي‌انديشد بلكه اين رشته معتقد است كه در ساخت محصولات مورد استفاده بشر بايد از لطافت، زيبايي و ظرافت هنر و همچنين فناوري و كارآيي علم بهره گرفت تا بتوان زندگي زيباتر و راحت‌تري داشت؛ يعني طراحان صنعتي توسعه دهنده و تكامل‌بخش محصولاتي هستند كه ما هر روزه از آنها استفاده مي‌كنيماين رشته‌ كه‌ شالوده‌اي‌ از علم‌، صنعت‌ و هنر است‌؛ به‌ طراحي‌ تمامي محصولات‌ مي‌پردازد؛ يعني‌ كليه‌ لوازم‌، تجهيزات‌ و محصولاتي‌ كه‌ مورد استفاده‌ انسان‌ است‌، از لوازم‌ آشپزخانه‌ گرفته‌ تا محصولات‌ بسيار پيچيده‌ مثل‌ سيستم‌هاي‌ كامپيوتري‌ را طراحي‌ مي‌كند. طراحي‌ صنعتي‌ تلاش‌ مي‌كند كه‌ سختي‌ و خشونت‌ صنعت‌ را از آن‌ بگيرد تا محصول‌ صنعتي‌ براي‌ مشتري‌ لطيف‌ گردد و در اين‌ كار هم‌ منافع‌ كارفرما و هم‌ استفاده‌ كننده‌ را در نظر مي‌گيرد. گفتني است كه امروزه ديدگاه‌هاي جديدي در زمينه طراحي صنعتي ارائه شده است. براي مثال در طراحي بايد دقت كرد كه كالاي مورد نظر به طبيعت ضرري نرساند و قابل بازيافت باشد. يك‌ طراح‌ صنعتي‌ براساس‌ اطلاعات‌ به‌ دست‌ آمده‌، در نهايت‌ با توجه‌ به‌ فرهنگ‌ بومي‌، اقتصاد، روانشناسي‌، ديدگاه‌هاي‌ هنري‌، روش‌هاي‌ توليد، تكنولوژي‌ توليد، نوع‌ مواد مورد استفاده‌ و مسائل‌ زيست‌محيطي‌، طرح‌ محصولي‌ جديد را ارائه‌ مي‌دهد يا يكي‌ از معايب‌ محصولات‌ قديمي‌ را برطرف‌ مي‌سازد.

در رشته‌ طراحي‌ صنعتي‌، خلاقيت‌ حرف‌ اول‌ را مي‌زند و دانشجوي‌ اين‌ رشته‌ بايد توانايي‌ نوآوري‌ و تفكر خلاق‌ را داشته‌ باشد؛ يعني‌ هم‌ هنر و هم‌ صنعت‌ را درك‌ كرده‌ و هم‌ قدرت‌ مديريت‌ داشته‌ باشد و علاوه‌ بر موارد فوق‌ تا حدودي‌ با مباحث‌ كاربردي‌ علوم‌ پايه‌ مثل‌ فيزيك‌، شيمي‌، هندسه‌ و زيست‌شناسي‌ آشنا باشد. دانشجوي‌ اين‌ رشته‌ بايد نگاه‌ خود را به‌ اطراف‌ و اشياء دقيق‌تر كند‌ و پيوسته‌ نيازهاي‌ فردي‌ و اجتماعي‌ افراد را در ذهن‌ خود مرور نمايد. او بايد به‌ راحتي‌ با محيط‌هاي‌ كاري‌ ارتباط‌ برقرار كرده‌ و تجارب‌ خود را از نظر فني‌ گسترش‌ دهد به‌ گونه‌اي‌ كه‌ بتواند عملكرد طرح‌ خود را كاملاً توجيه‌ نمايد و تمامي‌ مراحل‌ اجرايي‌ آن‌ را زير نظر داشته‌ باشد.

متأسفانه‌ در كشور ما تكنولوژي‌ توليد پايين‌ است‌ و ما توليدات‌ محدودي‌ داريم‌ و 99% همين‌ توليدات‌ محدود نيز كپي‌ از توليدات‌ خارجي‌ است‌؛ يعني‌ كارخانه‌دارها براي‌ طرح‌ جديد سرمايه‌گذاري‌ نمي‌كنند. براي‌ همين‌ فرصت‌هاي‌ شغلي‌ طراحان‌ صنعتي‌ بسيار محدود است‌. از سوي‌ ديگر در كشور ما ارتباط‌ نزديكي‌ بين‌ صنعت‌ و دانشگاه‌ وجود ندارد و به‌ همين‌ خاطر صاحبان‌ صنايع‌ اين‌ رشته‌ را نمي‌شناسند و حتي‌ در بسياري‌ از كارخانه‌ها يك‌ مهندس‌ مكانيك‌، كار طراح‌ صنعتي‌ را انجام‌ مي‌دهد؛ يعني‌ هم‌ طرح‌ يك‌ محصول‌ و هم‌ توليد آن‌ برعهده‌ مهندس‌ مكانيك‌ استبنابراين‌ فارغ‌التحصيلان‌ اين‌ رشته‌ هنوز حضور فعالي‌ در صنعت‌ ندارند و تنها در بحث‌ مبلمان‌ شهري‌، صنعت‌ راه‌آهن‌ و تا حدودي‌ لوازم‌ خانگي‌ و صنعت‌ خودروسازي‌ فعاليت‌ مي‌كنند.


|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2


مثلث د.م.ك: راهي براي ارتقاي قدرت دروني و حل مشكلات
شنبه 20 دی 1393 ساعت 1:30 | بازدید : 544 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 

مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 


برای مشاوره کنکور به 
سایت مکتبستان رجوع کنین.

در اين مقاله قصد داريم شما را با يكي از مؤثرترين ابزارهاي خودبهسازي و حل مشكلات آشنا كنيم. اين تكنيك به تقويت ذهن، ارتقاي شغلي و كفايت و توانايي كلي شما كمك مي كند. شايان ذكر است كه اين متد ساده از هر كتاب خودسازي و جلسات انگيزشي مؤثرتر است.

 

اين فرمول ساده برطرف كننده ي انتقاد از خود، ترس و استرس است. در هر موقعيتي قابل استفاده است و هميشه نيز كار مي كند. حتي مي توانيد آن را بارها بدون هيچ محدوديتي استفاده كنيد.

اِل رون هوبارد، مثلث د.م.ك را در سال 1960 كشف كرد.

مثلث د.م.ك

د نمايانگر دانش، م نمايانگر مسئوليت و ك نمايانگر كنترل است.

مسئوليت داشتن در قبال چيزي يا در دست گرفتن كنترل چيزي، بدون داشتن علم و دانش كافي، دشوار است.

هم چنين سعي در كنترل چيزي و يا دانستن چيزي بدون احساس مسئوليت احمقانه است.

هم چنين دانستن كامل يك چيز و يا مسئوليت داشتن در برابر چيزي بدون داشتن كنترل بر روي آن غيرممكن است، چون اگر چنين نباشد اوضاع نابسامان خواهد شد.

و كم كم فرد مي‌تواند همه چيز را خوب پيش ببرد، با:

  • افزايش علم و دانش...
  • افزايش احساس مسئوليت...
  • افزايش قدرت اراده و كنترل...

اگر افراد در برخورد با همه‌ي موقعيت‌ها، اين تئوري را سرمشق خود قرار دهند، مطمئناً موفق خواهند شد.

با بررسي هر گوشه از مثلث د.م.ك جزء به جزء، فراموش كردن شكست‌ها و سرمشق گرفتن از موفقيت‌ها، فرد به طور قطع پي به قدرت دروني خود برده و موفق خواهد شد.

- اِل. رون هوبارد -

توصيه هاي عملكردي مثلث د.م.ك:

يكي از مشكلاتتان را در نظر گرفته، آن را روي كاغذ نوشته يا در كامپيوتر تايپ كنيد. بعد براي هر يك از پرسش‌هاي زير، پاسخي مناسب نوشته يا تايپ كنيد:

1.  افزايش گوشه‌ي دانش
چطور مي توانيد دانش خود را در مورد اين مشكل افزايش دهيد؟ براي دانستن در مورد آن به چه چيزهايي نياز داريد؟ براي بهتر فهميدن مشكل چه منابعي را بايد مطالعه كنيد؟

2.  افزايش گوشه‌ي مسئوليت
چطور مي توانيد مالكيت بيشتري از مشكل را بر عهده گيريد؟ مسئوليت كدام قسمت‌هاي اين مشكل بر گردن شما است؟ آيا مي‌توانيد مسئوليت قسمت‌هايي از مشكل كه شما عامل آن نبوده‌ايد را بر عهده گيريد؟

3.  افزايش گوشه‌ي كنترل
كنترل كدام قسمت مشكل را مي‌توانيد بر عهده گيريد؟ چطور مي‌توانيد كنترل قسمت‌هاي بيشتري از مشكل را نيز بر عهده گيريد؟   

4.  ناديده گرفتن شكست‌ها:
اگر همواره بر شكست و عدم موفقيت متمركز شويد، آنها بزرگ‌تر و غير قابل تحمل‌تر خواهند شد. و به همين صورت گرفتار شكست هاي بيشتري مي‌شويد. پس بايد راه‌هايي براي ناديده گرفتن شكست‌هاي‌تان پيدا كنيد.
اگر ناديده انگاشتن شكست ها دشوار است، سعي كنيد آنها را يك به يك روي يك صفحه كاغذ نوشته و بعد كاغذ را از بين ببريد. حواستان را متمركز كنيد. دست از فكر كردن يا صحبت كردن درمورد آنها برداريد و از افرادي كه پيوسته برايتان يادآور شكست هايتان هستند دوري كنيد. حواس خود را به چيزهاي ديگري مشغول كنيد تا به شكست هايتان فكر نكنيد. همچنين بايد سعي كنيد كه درمورد شكست هاي ديگران نيز فكر نكنيد.

5.  سرمشق گرفتن از موفقيت‌ها
براي سرمشق گرفتن از موفقيت‌هاي‌تان چه بايد بكنيد؟ چطور مي‌توانيد پايه‌ي آنها را محكم كنيد؟ 
نوشتن آنها روي تكه اي كاغذ و چسباندن آن به ديوار مي تواند روش خوبي باشد. سعي كنيد يادداشتي از همه‌ي موفقيت‌هاي زندگي‌تان تهيه كنيد. در مورد آنها با همه صحبت كنيد و براي هر موفقيت‌تان يك جشن حسابي بگيريد. 
هم چنين اين عادت را در خود ايجاد كنيد كه به دنبال كشف موفقيت‌هاي ديگران باشيد و آنها را نيز سرمشق خود قرار دهيد. هرچه بيشتر تمركزتان را روي موفقيت قرار دهيد، موفقيت بيشتري عايدتان خواهد شد.

بعضي از پاسخ‌هاي شما به اين سؤالات تقريباً ساده است. همين حالا  مي‌توانيد آنها را انجام دهيد. و خواهيد ديد كه چقدر بعد از آن در حل مشكل پيشرفت كرده‌ايد.

بعد از پاسخ‌گويي به سؤالات آسان، قدم‌هاي سخت‌تر را برداريد. وقتي آنها را هم شروع كرديد خواهيد ديد كه آن قدرها هم كه فكر مي‌كرديد دشوار نبوده‌اند.

اگر دنبال كردن اين 5 قدم، مشكل‌تان را به طور كامل حل نكرد، سعي كنيد اين مراحل را دوباره طي كنيد تا مشكل به طور كلي از بين برود. 


طي كردن اين مراحل علاوه بر حل مشكل شما، نوعي قدرت دروني نيز در شما ايجاد مي‌كند كه باعث مي‌شود درك بهتري از زندگي پيدا كنيد.

پس براي حل مشكلات‌تان، مثلث د.م.ك فراموش‌تان نشود!


|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2


چگونه بهتر ياد بگيريم
پنج شنبه 18 دی 1393 ساعت 19:20 | بازدید : 593 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 

مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 


برای مشاوره کنکور به 
سایت مکتبستان رجوع کنین.

 

 لغت تجربه نشان مي دهد که براي ايجاد يادگيري تمرين و تکرار ضروري است و واژه فرايند به دنباله‌اي از تغييرات رخ‌دهنده در ويژگي‌هاي فرد يا  شيء گفته مي‌شود. بنابراين براي ايجاد يک يادگيري موثر بايد در دامنه اي از زمان و همراه با تکرار، موضوع يادگيري را ثبات بخشيم .

 

در اين ميان براي آنکه بتوانيم از زمان يادگيري به صورت بهينه استفاده کنيم لازم است تا در هنگام مطالعه فعال باشيم. ادا کردن کلمات و موضوعات با صداي بلند و توجه به طرز قرار گرفتن بدن مي تواند تمرکز و دريافت اطلاعات را افزايش دهد.  به اين منظور لازم است از لم دادن و يا خوابيدن خودداري کنيد چرا که شرايط فيزيکي مي تواند بر احساس و عملکرد افراد موثر باشد.

از ديگر روش هاي سودمند مي توان به طرح هاي شبکه اي اشاره نمود . شما پس از فراگيري و درک مطلب با ارتباط دادن کليد واژه هاي هر بحث به صورت شاخه اي در واقع  کل مطلب را در چند شاخه و زير شاخه دسته بندي و خلاصه مي کنيد.  با ديدن کليد واژه ها ميتوانيد با بازيابي بحث مربوطه کل مطلب را در ذهن ياداوري نماييد.

 

روش مفيد ديگري که مي تواند روند يادگيري را تسريع نمايد اين است که نکات مهم را به صورت واژه هاي کليدي با خط کشيدن زير آنها برجسته نماييم. همچنين حاشيه نويسي پس از مطالعه درس مي تواند با انتقال مطالب به خاطر سپرده شده روي کاغذ ثبات انها را در ذهن گسترده تر سازد . در اين روش ابتدا مطالب را بخوانيد و درک کنيد و سپس بر روي کاغذ بياوريد.ضمن آنکه در هنگام مرور پيش از امتحان نيز مي توانيد از آنها استفاده نماييد.

پس از فراگيري و درک مطلب با ارتباط دادن کليد واژه هاي هر بحث به صورت شاخه اي در واقع  کل مطلب را در چند شاخه و زير شاخه دسته بندي و خلاصه کنيد. 


براي يادگيري دروس  و به خاطر سپاري آن در حافظه بلند مدت و پايداري مطالب ، مطالعه بدون مرور بعدي تقريبا امکان پذير نيست. البته قصد نداريم  بگوييم بازدهي به صفر ميرسد اما خدمت شما عرض مي کنيم که مرور مطالب و البته استفاده از روش هاي يادگيري فعال مي تواند تا 60 - 70 درصد پايداري و به خاطر سپاري را افزايش دهد . بنابراين براي مطالعه بهتر هم مرور لازم  است و هم به کار بردن روش هاي يادگيري بهينه.

 

با بهره گيري از اصول يادگيري بهينه مي توانيد کيفيت مطالعه را افزايش دهيد. در سطور زير بخشي از اين راهکارها را خدمت شما ارائه مي دهيم.

1/ مطلب تازه را با مطالب ياد گرفته شده قبلي مرتبط کنيد. به اين صورت يادگيري به صورت معنادار شکل خواهد گرفت و ديرتر فراموش مي شود.

2/ مطلب يادگيري را به صورت سه رمز ديداري, شنيداري و معنايي درآوريد. يعني به صورت تصوير در ذهن, تکرار با لفظ, ارتباط معنايي با محرک هاي ديگر درآوريد. پژوهش ها نشان داده رمز شنيداري يعني مرور و تمرين و تکرار ذهني مطالب از رمزهاي ديگر غالب تر است.

3/ تقطيع عبارت است از دسته بندي اطلاعات به واحدها يا قطعه هاي کمتر. مثلا اگر قرار است مجموعه اعداد زير را به حافظه بسپاريد : 3789645 اگر اعداد را به صورت دوتايي و يا سه تايي و با ايجاد ارتباط معنايي حفظ کنيد راحت تر خواهد بود تا زماني که هر عدد را به صورت مستقل از حفظ نماييد.

4/ تکرار اطلاعات و مطالب سبب انتقال آنها به حافظه بلند مدت است. البته تکرار بهمراه ارتباط دادن با مطالب قبلي.

5/ استفاده از واسطه ها: مثلاً براي به خاطر آوردن دو کلمه شانه- ليوان, از واسطه ذهني "شانه در ليوان است" استفاده کنيد.برقراري ارتباط ذهني بين مطالب باعث ايجاد تصوير ذهني و مواد کلامي و استفاده از هردو نيمکره مي گردد که يادگيري را آسان تر مي کند.

براي يادگيري دروس  و به خاطر سپاري آن در حافظه بلند مدت و پايداري مطالب ، مطالعه بدون مرور بعدي تقريبا امکان پذير نيست.

6/ يادگيري به صورت سلسله مراتبي از ساده به دشوار.

7/ سازمان دادن مطالب. تنظيم و ترسيم مطالب به صورت درختي.

8/  تداعي مطالب قابل يادگيري با مکان يا وسائل خاص. مثلا اگر ميخواهيد تعدادي از خرده وسايل مکانيکي را به ياد بسپاريد کافيست يک وسيله را که داراي چنين جزئياتي است در نظر داشته باشيد . با تداعي اين وسيله جزئيات آن به خاطر خواهد آمد.

9/ روش کلمه کليد براي آموزش زبان خارجه: پيدا کردن کلمه اي در زبان مادري که از لحاظ تلفظ با کلمه اي که مي خواهيد ياد بگيريد شبيه باشد. سپس ايجاد يک تصوير ذهني که کلمه بيگانه را با کلمه زبان مادري ارتباط دهد. مثل کلمه بيگانه Carta که کلمه کارت تداعي مي شود. سپس Carta که به معني نامه است را با کارت ارتباط دهيد (يعني ارتباط معنايي و ذهني بين کارت و نامه). از اين پس با شنيدن کلمه Carta اين ارتباط در ذهن مجسم مي شود. و شما با آساني معناي آن را به خاطر مي آوريد. 


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


10 روش تقويت حافظه
پنج شنبه 18 دی 1393 ساعت 19:20 | بازدید : 562 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 

مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 

 


برای مشاوره کنکور به 
سایت مکتبستان رجوع کنین.

 

روان‌شناسان در زمينه بهبود حافظه مطالعات فراواني کرده‌اند تا بتوانند به دغدغه‌هاي افرادي که نگران افت عملکرد حافظه‌شان هستند، پاسخ مناسبي بدهند. ده نکته‌اي که در ذيل ارائه مي‌شود، نتيجه تحقيقات روان‌شناسان است که مي‌تواند حافظه‌تان را تقويت کند.

1ـ توجهتان را بر مواردي که مطالعه مي‌کنيد، متمرکز کنيد.

توجه، يکي از مولفه‌هاي مهم حافظه است. براي انتقال حافظه از حافظه کوتاه‌مدت به بلندمدت نياز است که شما به ‌صورت فعال به اطلاعاتي که مطالعه مي‌کنيد، توجه کنيد. سعي کنيد در مکاني مطالعه کنيد که چيزهايي مثل تلويزيون،‌ موسيقي و تفريحات ديگر وجود نداشته باشد که بتواند حواس شما را پرت کند.

2ـ با در نظر گرفتن ساعت‌هاي منظم براي مطالعه از باشتاب يادگرفتن اجتناب کنيد.

به گفته ژورک، روان‌شناس تربيتي، مطالعه در چند جلسه به شما زمان کافي براي پردازش اطلاعات مي‌دهد. محققان نشان داده‌اند دانشجوياني که به صورت منظم مطالعه مي‌کنند بهتر از دانشجوياني که در يک جلسه طولاني و ماراتني مطالعه مي‌کنند، اطلاعات را به خاطر مي‌آورند.

3ـ اطلاعات مورد مطالعه را سازماندهي کنيد.

سعي کنيد مفاهيم و اصطلاحات مشابه را با هم گروه‌بندي کنيد يا طرح کلي از يادداشت‌هايتان و آنچه خوانده‌ايد داشته باشيد تا به گروه‌بندي‌کردن مفاهيم مرتبط کمک کنيد.

4ـ از شيوه‌هاي حفظ‌کردن براي يادآوري اطلاعات استفاده کنيد.

شيوه‌هاي حفظي تکنيکي هستند که اغلب توسط دانشجويان و دانش‌آموزان براي کمک به يادآوري اطلاعات استفاده مي‌شوند. اين شيوه صرفا روشي براي يادآوري اطلاعات هستند. براي مثال، ممکن است اصطلاحي که نياز داريد يادتان باشد، به يک مورد رايج که برايتان بسيار آشناست ارتباط دهيد. بهترين روش‌هاي حفظي‌ آنهايي هستند که از تصويرسازي، شوخي يا ابتکار مثبت استفاده شده باشد.

5ـ‌ اطلاعاتي که مطالعه مي‌کنيد تکرار کنيد و آن را براي خودتان شرح دهيد.

براي يادآوري اطلاعات نياز داريد آنچه مطالعه مي‌کنيد در حافظه بلندمدت‌تان رمزگذاري کنيد. يکي از سودمندترين روش‌هاي رمزگذاري مرور ذهني مشروح است. يک نمونه از اين روش وقتي است که بخواهيد تعريف يک اصطلاح کليدي را بخوانيد، ابتدا تعريف آن اصطلاح را مطالعه کنيد و سپس يک توصيف مفصل‌تر از آنچه آن اصطلاح معني مي‌دهد بخوانيد. بعد از تکرار اين فرآيند در چند دفعه، بهتر مي‌توانيد اطلاعاتي که خوانده‌ايد به ياد بياوريد.

6ـ اطلاعات جديد را به چيزهايي که قبلا مي‌دانسته‌ايد ارتباط دهيد.

موقعي که اطلاعات ناآشنايي را مطالعه مي‌کنيد، زماني را صرف اين کنيد که چگونه اين اطلاعات به چيزهايي که در حال حاضر مي‌دانيد ارتباط دارد. با ايجاد روابط بين ايده‌هاي جديد و ايده‌هاي قبلي مي‌توانيد احتمال يادآوري اطلاعاتي که بتازگي آموخته‌ايد، افزايش خيره‌کننده‌اي دهيد.

7ـ مفاهيم را تجسم کنيد.

بسياري از افراد معمولا از تصويرسازي اطلاعاتي که مطالعه مي‌کنند سود مي‌برند. به شکل‌ها، نمودارها و ديگر طرح‌ها در کتاب يا مقاله‌اي که مطالعه مي‌کنيد، توجه کنيد. اگر مطلبي که مي‌خوانيد اشاره‌هاي تصويري که کمکتان کند، نداشته باشد، سعي کنيد خودتان شکلي را بکشيد. نمودارها يا شکل‌هايي را در حاشيه يادداشت‌تان ترسيم کنيد يا از ماژيک‌هاي برجسته‌کننده در رنگ‌هاي مختلف استفاده کنيد تا بتوانيد ايده‌هاي مرتبط با هم را گروه‌بندي کنيد.

8 ـ مفاهيم جديد را با شخص ديگري بياموزيد.

تحقيقات نشان داده‌اند که خواندن موارد مختلف با صداي بلند به طرز معناداري به يادسپردن آن مواد را افزايش مي‌دهد. متخصصان علوم تربيتي و روان‌شناسان همچنين در يافته‌اند دانشجوياني که واقعامفاهيم جديد را به ديگران ياد مي‌دهند فهم‌شان و يادآوري‌شان را افزايش مي‌دهند. شما مي‌توانيد از اين رويکرد با آموزش مفاهيم و اطلاعات جديد به يک دوست يا همکلاسي استفاده کنيد.

9ـ بر اطلاعات دشوار توجه مضاعف داشته باشيد.

آيا تا به حال ملاحظه کرده‌ايد چگونه گاهي اوقات در آغاز يا پايان يک فصل، يادآوري اطلاعات ساده‌تر است؟ محققان دريافته‌اند که نوع اطلاعات مي‌تواند در يادآوري آن نقش داشته باشد. هنگام مطالعه اطلاعات دشوار ‌مي‌توانيد با صرف زمان بيشتري براي تکرار اطلاعات بر آن غلبه کنيد. راهکار ديگر دوباره سازماندهي کردن اطلاعات است؛ به صورتي که براي يادآوري ساده‌تر شود.

10ـ شيوه عادي مطالعه‌تان را تغيير دهيد.

روش مهم ديگر براي افزايش يادآوري اين است که گاهي اوقات شيوه مرسوم مطالعه‌تان را تغيير دهيد. اگر به مطالعه در يک مکان خاص عادت کرده‌ايد، سعي کنيد به يک جاي ديگر براي مطالعه برويد. اگر در غروب مطالعه مي‌کنيد، سعي کنيد هر صبح چند دقيقه را صرف مرور اطلاعاتي کنيد که شب قبل مطالعه کرده‌ايد. با افزودن يک عنصر تازه به دوره‌هاي مطالعه‌تان مي‌توانيد سودمندي تلاش‌هايتان را افزايش دهيد و به طرز معناداري يادآوري بلندمدت‌تان را  ارتقا دهيد.


|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1


چند نکته آموزشي از فاطمه‌السادات حسيني دهنوي، رتبه‌ي 3 کشور
پنج شنبه 18 دی 1393 ساعت 19:20 | بازدید : 461 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 

مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 


برای مشاوره کنکور به 
سایت مکتبستان رجوع کنین.

 

چند نکته‌ي کوتاه از فاطمه‌السادات حسيني دهنوي، رتبه‌ي 3 انساني کشور

 

- فاطمه‌السادات حسيني دهنوي در دبيرستان فرهنگ کرمان درس خواند و معدل او در امتحانات نهايي سال سوم دبيرستان 20 بود.

- پدرش مدرس دانشگاه و مادرش خانه‌دار است.

- رشته‌ي انساني را به دليل علاقه‌اي که از کودکي به ادبيات داشت و همين‌طور استعدادش در اين زمينه انتخاب کرد.

- خانواده‌اش مجله‌ي آزمون را مطالعه مي‌کردند و هم‌چنين کارنامه‌هاي آزمونش را بررسي مي‌کردند. مادرش فاطمه‌السادات در انتخاب کتاب‌هاي کمک آموزشي به او کمک مي‌کرد.

- برادرش، سيدعلي حسيني هم دوم دبيرستان است و در آزمون‌هاي برنامه‌اي شرکت مي‌کند.

- شرايط خانه براي فاطمه‌السادات بسيار عالي و آرام بود و در خانه‌ همه مطالعه مي‌کردند.

- او در طول سال به پيوستگي‌اش را به مدرسه‌اش حفظ کرد و به طور مرتب در کلاس‌هاي مدرسه شرکت مي‌کرد و حتي يک روز هم غيبت نداشت.

- او در بازه‌هاي زماني پاييز، زمستان، بعد از نوروز و دوره جمع‌بندي، به ترتيب 35، 45، 50 و 60 ساعت درس مي‌خواند.

- فاطمه‌السادات حسيني در درس‌هاي رياضي، عربي و فلسفه درس هر روز را همان روز مي‌خواند.

- فاطمه‌السادات حسيني دهنوي به مدت دو سال و در سال‌هاي دوم و چهارم دبيرستان در آزمون‌هاي برنامه‌اي کانون شرکت کرد. او در اين مدت در 30 آزمون برنامه‌اي حضور داشت.

- او برنامه‌ي راهبردي آزمون‌هاي کانون را بسيار مناسب مي‌داند و بر اساس تلفيقي از برنامه‌ي راهبردي و برنامه‌ي خودش، برنامه‌ي مطالعاتي‌اش را اجرا مي‌کرد.

- اشتباهات او در آزمون‌ها در ابتدا خيلي زياد بود اما به مرور خيلي کاهش پيدا کرد.

- رتبه‌ي 3 انساني کشور، به کتاب‌هاي زرد عمومي و زرد اختصاصي نمره‌ي بسيار خوبي مي‌دهد.

- رتبه‌ي 3 انساني  کشور از دفتر برنامه‌ريزي تا شب کنکور استفاده کرد و اعتقادش اين است که که دفتر برنامه‌ريزي در خودشناسي بسيار مؤثر است و باعث بالا بردن ساعات مطالعه و منظميودن مي‌شود.

- او براي يادگيري و تسلط بر لغات زبان از جعبه‌ي لايتنر استفاده کرد.

- به نظر فاطمه‌السادات حسيني، دو آزمون نوروزي کانون در دوره‌ي طلايي عالي بود و به او براي موفقيت بيش‌تر جهت داد. او در هر دو اين آزمون‌ها شرکت کرد. او در آزمون 7 فروردين (جمع‌بندي پايه) تراز 8184 و رتبه‌ي 8 کشور را به دست آورد و در آزمون 18 فروردين (جمع‌بندي پيش 1) تراز 8060 و رتبه‌ي 9 کشور را کسب کرد.

- رتبه‌ي سه انساني کشور، دارنده‌ي مدال طلاي کشوري المپياد ادبي و هم‌چنين رتبه‌ي اول المپياد کشوري فلسفه است.

- نمره‌هاي رتبه‌ي سه انساني کشور در کنکور:

ادبيات فارسي 80%- عربي 84%- معارف 96%- زبان 81%- رياضي 78%- اقتصاد 91% - ادبيات تخصصي 92% - عربي 82% - تاريخ و جغرافيا 96% - علوم اجتماعي 83% - فلسفه و منطق 60% - روانشناسي 83%

 

فاطمه‌السادات حسيني دهنوي در حال حاضر دانشجوي رشته‌ي حقوق دانشگاه تهران است.


|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1


17نکته براي مطالعه املاي لغت‌ها
چهار شنبه 17 دی 1393 ساعت 15:47 | بازدید : 471 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 

مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 


برای مشاوره کنکور به 
سایت مکتبستان رجوع کنین.

 

باتوجه به اينکه هر سال در 5رشته مبحث املا 2سوال را به خود اختصاص داده توجه به نکته هاي ذيل کمک فراواني به نحوه ي پاسخ گويي سوالات در اين بخش مي کند.

1.براي اين قسمت نيز از لغت‌هايي که در کتاب زيرشان خط کشيده‌ايد، استفاده کنيد و همه را کنار هم بياوريد و اگر لازم مي‌بينيد جمله‌اي که آن لغت در آن آمده را هم مي‌توانيد بياوريد.

2.در حين مطالعه املا به معني کلمات نيز توجه کنيد

3.در يادگيري املا به ريشه کلمات عربي توجه کنيد

4.واژه ها را با توجه به ريشه ي  آن ها از لحاظ معني وشکل املايي روي فيش هاي جعبه ي لايتنر بنويسيد

5.براي تشخيص نامطابق هاي املايي ، به شکل تلفظ کلمات ؛ توجه و اعتماد کنيد .

6.به کلمات متشابه و موارد خاص توجه ويژه داشته باشيد .

7.بخش عمده لغاتي که در کنکور مورد سوال واقع شده همان کلماتي هستند که :

·        


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


راه کارهايي براي خلاصه‌نويسي عربي
چهار شنبه 17 دی 1393 ساعت 15:47 | بازدید : 431 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 

 

مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 


برای مشاوره کنکور به 
سایت مکتبستان رجوع کنین.

 

با توجه به اينکه عربي از دو موضوع قواعد و ترجمه تشکيل شده است راه کارهاي خلاصه برداري در اين دو موضوع را اشاره مي کنيم.

1.      اولين قسمت از خلاصه‌ي عربي، مبحث ترجمه مي‌باشد. براي نوشن خلاصه‌ي اين قسمت مي‌توانيد برخي لغت‌هاي سخت که خيلي فراموش مي‌کنيد را در يک صفحه بنويسيد. همچين معنا و زمان برخي از فعل‌ها نيز مهم است مثلاً

«کَانَ يَکْتُبُ -> مي‌نوشت -> ماضي استمراري».

2.     ابتدا بايد يک بار کل درس را با دقت بخوانيد و لغت‌ها و قواعد مهم را مشخص کنيد.

3.     پس از مشخص کردن لغت‌ها و قواعد هنگام پياده ساز ي مطالب در متن کتاب درسي فرا مي رسد .

4.     قسمت ديگري از خلاصه‌ي عربي شما بايد قواعد کلي و نکته‌هاي ريزي باشد که دانستن آن‌ها ضروري است مثلاً قواعدي مثل نحوه‌ي ساختن فعل امر، انواع اسم مشتق، انواع معرفه، اسم‌هاي غيرمنصرف و .... سعي کنيد تمامي اين‌ها را به‌صورت شماره‌وار و به‌صورت نموداري در خلاصه‌ي خود بياوريد. لازم نيست زياد توضيح دهيد. فقط به‌صورت تيتروار مثلاً انواع اسامي مشتق را بنويسيد و توضيحات در ذهنتان باشد و با ديدن آن تيترها توضيح‌ها را به ياد آوريد و در ذهن خود بگوييد.

5.      يک قسمت ديگر را توصيه مي کنيم و آن هم «نکات» نام دارد . نکته‌هاي ريز مثلاً در حد يک خط که يا در جزوه مي‌بينيد يا در تست‌ها به آن برمي‌خوريد را در اين قسمت وارد مي‌کنيد. يعني به هر نکته يک شماره بدهيد و پشت سر هم بنويسيد طوري که مثلاً در هر خط يک نکته ‌نوشته و حدودا 20 نکته در يک صفحه بنويسيد.

 

استفاده از خلاصه

6.     شماهر بار که مي‌خواهيد عربي را مرور کنيد، ابتدا يک بار خلاصه‌ را مي‌خوانديد. هر چند همه‌چيز را در خلاصه ننوشته باشيد اما با نگاه کردن يک مطلب، توضيحات آن را نيز به خاطر مي‌آوريد. اگر يادتان رفته باشد به جزوه نگاهي ‌انداخته تا يادتان بيايد و اگر لازم مي‌بينيد، قسمتي که فراموش کرده‌ايد را به خلاصه مي‌افزايد.

7.     ابتدا آن قسمت از عربي را که قصد مرور داريد ؛ مطالعه کنيدو از کتاب هاي پرتکرار تمرين کنيد و 2، 3 روز بعد از همان مبحث تست بزنيد.سعي کنيد حتما هفته‌اي يک بار (مثلاً ابتداي هفته) کل خلاصه‌تان را بخوانيد و در انتهاي هفته، يک آزمون در صفحه شخصي خود از آن مبحث بدهيد. ونکته هاي جديد را وارد خلاصه تان کنيدوسرعت خود را با زدن تست‌هاي مختلف و مرور بيش‌ترِ خلاصه‌ها افزايش دهيد تا در روز آزمون خيالتان از عربي راحت باشد. مطمئن باشيد مي‌توانيد.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


16 توصيه براي آرايه ي ادبي و قرابت معنايي
چهار شنبه 17 دی 1393 ساعت 15:47 | بازدید : 509 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 

مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 


برای مشاوره کنکور به 
سایت مکتبستان رجوع کنین.

 

برای پاسخ گويي به سوالات آرايه

 

§         ابتدا تعريف ساده هر آرايه را به خاطر بسپاريد

 

§         هر آرايه را با يک مثال پرکاربرد و مشهور ياد بگيريد

 

§         تشخيص ترکيب هاي تشبيهي يا استعاري موجود در چهارگزينه

 

2-     باتوجه به اينکه دو مقوله آرايه ادبي و معنا و مفهوم اشعار به هم وابسته مي باشند ، پس هنگام مطالعه ي اشعار و متون باهم هر دوي آن ها را مد نظربگيريد .

3-     هنگام مطالعه ي اشعار ، مي بايست هر آنچه از آرايه ها به ذهنتان مي رسد يادداشت کنيد

4-     بيت يا ابياتي در صورت سوال و قرابت دانشتن يا نداشتنت با ساير ابيات موجود در گزينه ها

5-     عبارت کوتاه يا متني چند ستري در صورت سوال و تناسب آن با ابيات موجود درگزينه ها

6-     در نظر گرفتن معناي واژه در بيت

7-     مفهوم متفاوت ميان چهار گزينه

8-     آمدن مفهوم مورد نظر طراح سوال در صورت سوال وبررسي کردن چهار گزينه با توجه به آن

9-     جاهاي خالي موجود در متن و جايگزين کردن واژگان مورد نظر به وسيله ي معنا

10-سوالاتي که باتوجه به مطالعه ي دقيق متن درسي قابل پاسخ گويي هستند

11-قرار گرفتن يک مصراع در صورت سوال و تناسب داشتن يا نداشتن آن با ساير گزينه ها

12-براي تسلط داشتن بر کنايه ؛ کنايه هاي موجود در صفحه ي 192 کتاب آرايه هاي ادبي پايه تا کنکور (مولف : ذکريا رضايي ) را توصيه مي کنم .

13-يک بيت از کتاب و گزينه ها خارج از کتاب درسي مي دهند پس استفاده از بيت هاي خارج از کتاب درسي را توصيه مي کنم .

14-برگرفتن از مفهوم متن کتاب درسي يا لغتي موجود در کتاب

15-هنگام مطالعه ي اشعار و متون ؛ به معناي ظاهري و معنوي اشعار توجه کنيد و با نگاهي تحليلي ، مفهوم بيت را عنوان کنيد م نيز بتوانيد متون واشعاري که باهم قرابت معناي دارد مشخص کنند .

16-براي تسلط بر اين مقوله به کتاب آبي قرابت معنايي مراجعه کنيد.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


از این به بعد چی کار کنیم؟
سه شنبه 16 دی 1393 ساعت 11:45 | بازدید : 503 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 

مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 


برای مشاوره کنکور به 
سایت مکتبستان رجوع کنین.

 

سلام به همه اونایی که الان از خواب زمستونی یهو پریدند ودیدند ای داد بیداد یه 4 5 ماه بیشتر نمونده و ما که تا الن بهمون میگفتند دکتر ، مجاز هم نمیشیم.

اول این سوالی که به ذهنمون میرسه اینکه آیا میشه کاری کرد؟

آیا میشه پزشکی دندون یا دارو قبول شد؟

میشه من آماده سر جلسه کنکور حاظر شم؟

این دست سوالات ذهن خیلی ها رو درگیر میکنه و یه هو یه 50-60 نفری تو وبلاگ ما همین سوال ها رو با یکسری القاب که به خودشون نسبت میدن(خود زنی میگم، بد بخت شدم ، خاک بر سرم ، من...ام ) و از اینجور حرفها میذارند تو قسمت نظرات و ما هم باید جواب بدیم

هنوز 4 ماه و 10 روز به کنکور مونده و برای پزشکی قبول شدن به شروط زیر وقت هست

1تلاش حداکثری و از دست ندادن حتی 1 روز تا خود کنکور سراسری

2)فکر نکردن به زمان از دست داده و امیدوار بودن به روند کاری

3) عدم افراط و تفریط

4) تصمیمات درست و به دور از احساس در مورد دروس

اما برنامه ریزی

 


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


از سوالهاي کنکور در درس زيست شناسي،چه نتيجه اي مي گيرم؟
سه شنبه 16 دی 1393 ساعت 11:46 | بازدید : 463 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 

مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 


برای مشاوره کنکور به 
سایت مکتبستان رجوع کنین.

 

يکي از سوال هاي رايج دانش آموزان تجربي اينست که چرا عليرغم مطالعه ي فراوانم در درس زيست،توفيقم در پاسخ به تست هاي اين درس کم است؟

 تطبيق روش مطالعه ي درس زيست شناسي با سبک سوال هاي کنکور اين درس ،مي تواند کمک شاياني کند.

سوالات آزمون سراسري در درس زيست شناسي ،  از سال 85 تا 91 به چهار صورت زير طراحي شده است:

1-تا قبل از آزمون سراسري 87 ، سطح سوالات زيست بين دانش آموزاني که کل مباحث زيست را مي خواندند و به همه ي جزئيات کتاب توجه مي کردند و  دانش آموزاني که کتاب زيست را به خوبي نمي خواندند يا بعضي بخش هاي آن را حذف مي کردند ، تفکيک انجام مي داد .

2-در کنکور سراسري 87 تا 89 رويکرد طراحي تست به سمتي رفته بود که فرض را طراحان براين گذاشتند که شرکت کنندگان کل مباحث زيست را مي خوانند و ديگر نکته اي درکتاب درسي نيست که از ديد دانش آموزان مخفي مانده باشد لذا سوالات را مفهومي طراحي کردند ، کم شدن ميانگين زيست گواه اين مسئله است!

3-در کنکور سراسري 90 باز کمي چرخش در نگرش طراحان کنکور ديده مي شود يعني فرض را براين گذاشتند که دانش آموزان با تست هاي مفهومي آشنا شده اند ، لذا در کنکور 90 فاکتور دقت و تمرکز به همراه سرعت پاسخ دهي به سوالات در محدوه ي زماني 36 دقيقه کار را براي دانش آموزان سخت کرد ، به همين خاطر ميانگين زيست باز هم نسبت به سال هاي قبل کم تر شد و هيچ کس نتوانست در اين درس نمره ي 100 کسب کند و فقط 82 نفر توانستند زيست رابالاي 90% بزنند!

4-اما در کنکور 91 ، به غير از فاکتورهاي مفهومي بودن تست ها ، دقت و تمرکز و سرعت در پاسخ دهي به سوالات که مشابه کنکور 90 بود ، ويژگي منحصر به فردي ديده مي شود که در کنکورهاي سال قبل اين قدر پررنگ نبوده است . ورود تست هاي تعميمي به تست هاي سال 91 ، اين آزمون را نسبت به آزمون هاي قبلي بسيار ممتاز کرده بود .

حال شايد شما دوست عزيزم پس از مطالعه ي اين دسته بندي متوجه شده باشيد که هنوز در حد پاسخ گويي به سبک سوال هاي 87 و قبل از آن توانايي داريد و يا با تمرين و ممارست خود را براي پاسخ گويي به سوال هايي با سبک کنکور 91 نيز آماده کرده ايد.

 


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


8 روش پيشنهادي براي مطالعه دروس اختصاصي
سه شنبه 16 دی 1393 ساعت 11:45 | بازدید : 440 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 

مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 


برای مشاوره کنکور به 
سایت مکتبستان رجوع کنین.

 

 خواندن روزنامه ،مبحث مورد نظر را از روي کتاب درسي و جزوه معلمتان سريع وروان از ابتدا تا انتهاي مبحث مورد نظر بخوانيد .

 

2-     حال براي مطالب مورد نظر يک خط را براي خود ؟ يا ! يا کليد واژه هاي مهم را براي خود مارکدار کنيد .( ؟ = خط ها يا پاراگرافهايي که در آن براي خود سوال مد نظرتان مي باشد .«! آن پاراگراف هايي که متوجه نشده ايد وبراي خود مبهم مي باشند و کليد واژه هايي که در پاراگراف مهم مي باشند »)

 

3-     حالا نوبت به فيش برداري از فرمول ها ، اسامي و شکل ها مي رسد .وبايد جزئيات و اسامي و فرمول و واکنش هاي  مهم را به خاطر بسپاريد .

 

4-     مطالبي که در فهم شان دچار مشکل هستيد مي توانيد يک دفتر اشکالات براي آن تشکيل دهيد .

 

5-     يکي از راه هاي شناخته شده به خاطر سپاري مطالب در حافظه دراز مدت ، استفاده از درخت حافظه مي باشد بدين صورت که : ريشه و تنه درخت موضوع اصلي ،شاخه هاي تنومند موضوعات اصلي ، وشاخه هاي کوچکتر ، موضوعات فرعي تر مي باشند

 

6-     مرحله بعد ، زمان تثبيت مطالب در ذهن شماست يعني حل تمرين و مساله و سپس حل تمرين هاي پرتکرار فرا مي رسد .

 

7-     در مرحله آخر سراغ کتاب آبي رفته وتست ها مارکدار کنيد ( تست هاي که درست مي زنيد رنگ آبي ؛ تست هاي که غلط ، شک داريد ، مطلب را فراموش کرده ايد رنگ زرد ؛ تست هايي که بلد نيستيد رنگ قرمز کنيد ) .

 

8-     يک روز قبل از آزمون سراغ تست هاي مارکدار رفته و بررسي کنيد .


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


تمرين‌هايي براي تمركز بيشتر
دو شنبه 15 دی 1393 ساعت 1:49 | بازدید : 455 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 

مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 


برای مشاوره کنکور به 
سایت مکتبستان رجوع کنین.

 

تمرين شماره ۱: كتابي را انتخاب كنيد، يك صفحه از آن را در نظر گرفته و تعداد كلمات موجود در هر پاراگراف را بشماريد. يك بار ديگر اين كار را تكرار كنيد تا مطمئن شويد كه شمارش را درست انجام داده ايد. در ابتداي كار با يك پاراگراف شروع كنيد و هنگاميكه اين تمرين براي شما آسان تر شد، تمام كلمات يك صفحه را بشماريد. شمارش را به طور ذهني و با حركات چشم هايتان انجام دهيد.

تمرين شماره ۲: در ذهن خود از يك تا صد را بر عكس بشماريد.

تمرين شماره ۳: در ذهن خود از شماره صد، سه تا سه تا بشمريد و كم كنيد. ( ۱۰۰- ۹۷ - ۹۴

تمرين شماره ۴:يك كلمه و يا يك طرح ساده را انتخاب كنيد و آن را به مدت ۵ دقيقه در ذهن خود تكرار كنيد. هنگاميكه توانستيد بهتر و آسان تر تمركز كنيد. سعي كنيد اين كار را براي مدت ۱۰ دقيقه انجام دهيد و بدون آنكه تمركز حواس خود را از دست بدهيد.

تمرين شماره ۵:يك ميوه مثلا يك سيب را برداريد و از همه طرف به آن نگاه كنيد. تمام حواس خود را بر روي آن متمركز كنيد و به چيز ديگري غير از آن سيب فكر نكنيد. وقتي به سيب نگاه مي‌‌كنيد به چگونگي رشد آن و يا ارزش غذايي آن و يا حتي مغازه اي كه آن را خريده ايد فكر نكنيد، بلكه فقط و فقط به خود سيب فكر كنيد. به آن نگاه كنيد، آن را ببوييد و لمس كنيد.

تمرين شماره ۶: همانند تمرين قبل عمل كنيد با اين تفاوت كه اين بار چشمانتان بسته باشد. در ابتدا تمرين شماره ۵ را به مدت ۵ دقيقه تكرار كنيد و سپس به انجام اين تمرين بپردازيد. چشمان خود را ببنديد و سعي كنيد طعم، رنگ و بوي ميوه را احساس و تصور كنيد و هر چه مي‌‌توانيد اين تصوير را در ذهن خود شفاف تر كنيد. اگر نتوانستيد اين كار را انجام دهيد، چشمان خود را باز كنيد، ميوه را نگاه كنيد و سپس تمرين را تكرار كنيد.

تمرين شماره ۷: 
يك شي ساده ( قاشق، چنگال و يا ليوان ) را برداريد و بر روي آن تمركز كنيد. از همه طرف به آن نگاه كنيد بدون آنكه كلمه اي در ذهن داشته باشيد. سعي كنيد فقط به آن شي نگاه كنيد بدون آنكه بر اسامي و يا كلمات مربوط به آن فكر كنيد.

تمرين شماره ۸: 
پس از آنكه در انجام تمرين قبل مهارت پيدا كرديد، مي‌‌توانيد اين تمرين را انجام دهيد. شكل هندسي كوچكي ( مثلث، مربع و يا دايره ) را بر روي كاغذ رسم كنيد و آن را به رنگ دلخواه درآوريد. سپس بر روي آن تمركز كنيد. فقط به آن شكل فكر كنيد و افكار نامربوط ديگر را از خود برانيد. سعي كنيد در طي تمرين به كلمات فكر نكنيد.

تمرين شماره ۹: مانند تمرين قبل عمل كنيد با اين تفاوت كه اين بار چشمانتان بسته باشد. اگر نتوانستيد شكل را بطور كامل مجسم كنيد، چشمانتان را باز كرده، چند دقيقه به شكل نگاه كنيد سپس چشمان خود را ببنديد و تمرين را ادامه دهيد.

تمرين شماره ۱0: سعي كنيد حداقل براي مدت ۵ دقيقه به هيچ چيز فكر نكنيد. به زودي اين كار براي شما آسان و آسان تر خواهد شد.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


روش خلاصه نويسي هنگام مطالعه و مرور آن
دو شنبه 15 دی 1393 ساعت 1:49 | بازدید : 533 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 

مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 


برای مشاوره کنکور به 
سایت مکتبستان رجوع کنین.

 

خلاصه نويسي قسمتي مهم از مطالعه مي‌باشد. خلاصه نويسي علاوه بر كمك به در ك بهتر مطالب باعث مي‌شود تمركز بيشتر شده، در زمان بازگشت به مطالب خوانده شده و مرور (دوره درسي) زمان كمتري تلف مي‌شود .

 

به طور كلي خلاصه نويسي مهم ترين منبع در اوغات فراعت يا دوره فراموش كردن مي‌باشد و در ضمن وقتي مي‌توانيد مطالب را خلاصه بنويسيد يعني آن را درست فهميده ايد زيرا با نوشتن بسياري از ابهامات رفع مي‌شود. پس مي‌توان گفت قسمت عمده‌ي مطالعه بايد از روي خلاصه‌نويسي‌ها صورت گيرد.

روش كار : براي شروع كار از كلاس درس شروع مي‌كنيم يعني در كلاس تمام مطالبي را كه دبير مي‌گويد يادداشت نمائيد و كتاب يا جزوه را حاشيه نويسي و علامت گذاري نماييد.

براي يادداشت برداري از متن بايد آنر ا به طور سريع بخوانيم و سعي نمائيم مطالب را درك كنيم و سپس از استنباط خودمان شروع به نوشتن مطالب كليدي نمائيم يعني يادداشت برداري فقط با كلمات ويزه خودمان باشد و نكات اساسي بيان شود يعني يادداشت ها اصلا ً باز نويسي مطالب نباشد بلكه چكيده و استنتاج مطالب به صورت كلمات كليدي باشد به طوري كه باديدن كلمه مفهوم فوق به ياد آيد.

در خلاصه نويسي ابتدا بايد كليات موضوع مورد توجه قرار گيرد و موضوعات به صورت نمودار درختي رسم شود سپس به بررسي جزئيات پرداخته شود.

در خلاصه نويسي بايد دقت كرد كه معمولاً ايده و نكته اصلي در دوجمله اول پاراگراف بيان مي‌شود و بقيه پاراگراف توضيحات اين مطب مي‌باشد اما اين امر بدان معني نيست كه بقيه متن مهم نيست بلكه در ادامه متن بايد به كلمات مهم مانند : نخست ، مهمترين عامل ، بيشترين تاثير ، نكته اساسي ، در نتيجه و … بسيار توجه كرد.

بهتر است نوعي خلاصه نويسي براي خودتان بكار ببريد.

۱ – از علائم رياضي زير استفاده كنيد:

  • س به جاي سئوال
  • ج به جاي جواب
  • / به جاي زياد شدن
  • \ به جاي كم شدن
  • > به جاي كوچكتر
  • < به جاي برزگتر
  • ~ به جاي رابطه داشتن

۲- كلمات مهم را بزرگتر بنويسيد .
۳- از رنگ‌هاي مختلف استفاده كنيد وكاغذ را زيبا كينم (مخصوصاً در منزل)
۴- بسياري از ارتباط ها ونتايج را با فلش و آكلاد نشان دهيد.
۵- طرز ارتباط موضوعات اصلي وفرعي را به كمك ساختار درختي نمايش دهيد هرچه زمان بيشتري براي ساختار درختي در نظر گرفته شود بهتر است چون به در ك بهتر كمك مي‌كند .
۶- خلاصه نويسي اصلا ً نبايد با عجله انجام شود بلكه بايد با صبر وحوصله و با دقت انجام شود.
۷- در هنگام خلاصه نويسي بهتر است در كنار هر مطلب يا زير آن ۴ تا۵ سانتي متر جابراي اضافه نمودن مطالب بعدي در نظر گرفت .(بهتر است خلاصه نويسي روي برگه انجام شود تا بعدا جا براي اضافه كردن برگه وجود داشته باشد)
۸- هيچ گاه در حين مطالعه (همزمان با خواندن) خلاصه نويسي نكنيد زيرا هر كدام از اين دو فعاليت (خواندن و خلاصه نويسي) نيازمند فعاليت و فر آيند فيزيكي، مغزي مجزا مي‌باشد در غير اين صورت در هر دو عمل اخلال ايجاد مي‌شود .
۹- خلاصه برداري از منابع مختلف انجام شود و همه اين خلاصه ها در كنار هم قرا گيرند يعني يادداشت هاي برداشته شده درباره يك موضوع از گفته هاي معلم – كتاب و كتاب كمك درسي در كنار هم قرار گيرند .
۱۰- سئوالات و تست ها به سمت مفهومي شدن حركت مي‌كنند پس همه مطالب خوانده شود.
۱۱- اگر با چند بار خواندن مطلبي آنرا متوجه نمي‌شويد براي فهم آن اصرار نكنيد، كنار آن علامت گذاشته و از آن بگذريد و بعداً به آن مراجعه كنيد.

مرور خلاصه نويسي:

تكرار در فواصل زماني مشخص باعث ذخيره در حافظه موقت و انتقال آن به حافظه دائمي مي‌شود اين مرور در مراحل زير انجام مي‌شود :

۱- اولين مرور ده دقيقه بعد از يك مطالعه يك ساعته مي‌باشد.
۲- دومين مرور روز بعد و به مدت ۳ تا ۴ دقيقه صورت مي‌گيرد .
۳- سومين مرور يك هفته بعد و در پايان هر ماه مرور كلي باعث مي‌شود ۹۵ درصد مطالب در حافظه بلند جايگزين شود .

بايد توجه كرد كه تكرار يكنواخت مغز را خسته مي‌كند.

بهترين زمان مرور كلي در تعطيلات مي‌باشد مخصوصاً تعطيلات عيدو خردادماه .مرور درس وقتي مفيد خواهد بود كه مطالعه اوليه كامل باشد.يك نوع مرور مي‌تواند با انجام آزمون همراه باشد.

براي مرور اصولي و كارا مي‌توان از جعبه لايتنر و يا نرم افزار لايتنر نيز استفاده نمود (بيشتر براي لغات، تاريخ ادبيات،فرمول و…)


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


برنامه‌ريزي براي پيشرفت
دو شنبه 15 دی 1393 ساعت 1:49 | بازدید : 458 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 

مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 


برای مشاوره کنکور به 
سایت مکتبستان رجوع کنین.

 

مطالعه مفيد روزانه چقدر بايد باشد؟ آيا قانون كلي براي اين امر وجود دارد؟ چگونه مي‌توان برنامه‌اي براي افزايش ساعات مطالعه طرح‌ريزي و اجرا كرد؟ ملاك‌هاي پيشرفت چگونه بايد تعيين شود؟ چگونه بايد روند پيشرفت را كنترل كنيد؟ مطالعه‌ي اين مقاله به شما كمك خواهدكرد تا به سؤالات فوق پاسخ دهيد.

 

اما توجه به يك نكته حائز اهميت است: بر خلاف روش‌هاي برنامه‌ريزي بعضي از مؤسسات و افراد كه بسيار جزيي است، در اين جا به روش نسبتا كلي عمل كرده‌ايم: چرا؟ توصيه‌ي يك روش تقريبا كلي براي برنامه‌ريزي، بر اساس اين اعتقاد صورت مي‌گيرد كه فرهنگ ايراني، فرهنگي منظم و جزء نگر نيست. اين يك واقعيت است كه مردم ايران، حوصله‌ي برنامه‌هاي خيلي دقيق و جزئي راندارند واگر دنبال آن هم بروند به صورت پيگير و مستمر ادامه نمي‌دهند. بنا بر اين، در روش‌هاي خيلي جزئي برنامه‌ريزي، تنها
شايد تعداد بسيار معدودي ازدانش‌آموزان، توانايي اجرا داشته‌باشند و بقيه بعد از مدتي معطلي حوصله‌شان سر مي‌رود.

 

تفاوت‌هاي فردي

بر خلاف گفته‌ها و تبليغات بعضي از مردم كه هيچ قانون كلي براي تعيين مقدار زمان لازم مطالعه وجود ندارد. اين كه اصرار كنيم هر دانش‌آموز دبيرستاني ۸ تا ۹ساعت  و هر دانش‌آموز كنكوري حتما بايد ۱۳ تا ۱۴ ساعت درس بخواند تا موفق شود، به غير از نفي تفاوت‌هاي فردي، باعث دلسردي واضطراب عده‌ي زيادي مي‌شود. از يك طرف توان و حوصله‌ي فردي انسان‌ها متفاوت است، ازطرف ديگر انگيزه‌هاي دانش‌آموزان هم با يكديگر فرق دارد. هم چنين پيشنيازها و آمادگي‌هاي درسي همه يكسان نيست. بنا بر اين مهم‌تر از آن كه به هر نحو ساعات مطالعه‌ي خود را افزايش دهيم، اين اهميت دارد كه ازمقدارساعات مطالعه‌ي خود -هرقدرهم كه باشد- بهترين و بيشترين استفاده را ببريم. اگر چه افزايش ساعات مطالعه ضرورت دارد، اما بدترين كار دراين مورد آن است كه بامقايسه‌ي خود با ديگران، زمينه‌هاي اضطراب و ياس را در خود ايجاد كنيم.

كليد: به جاي مقايسه‌ي مقدار ساعات مطالعه‌ي خود با ديگران،از زمان‌هاي مطالعه به طور مطلوب استفاده كنيد.

 

برنامه‌اي براي افزايش ساعات

اگر مي‌خواهيد ساعات مطالعه‌ي خود را افزايش دهيد، نكته‌ي بسيار بسيار مهم اين است كه عجله نكنيد. يك اصل روان‌شناسي مي‌گويد: هر رفتار در طول زمان به وجود مي‌آيد و تغيير رفتار نيز به زمان نياز دارد. عجله و دستپاچگي در افزايش زمان‌هاي مطالعه به نتيجه‌اي غير از آشفتگي و اضطراب نخواهد انجاميد. آيا اين خوب است كه به زور هم كه شده 14 ساعت درس بخوانيد ولي چيز زيادي ياد نگيريد يا اين كه 5 ساعت درس بخوانيد ولي واقعا مطالب را درك كنيد. پس اقدام براي افزايش ساعات مطالعه بايد به صورت گام به گام صورت گيرد.

مطمئن باشيد با يك برنامه‌ي حساب شده و منظم مي‌توانيد علاوه بر افزايش تدريجي ساعات درس خواندن، از زمان‌هاي موجود هم استفاده‌ي خوبي بكنيد.

كليد: به جاي افزايش جهشي ساعات مطالعه، به صورت تدريجي و گام به گام عمل نماييد.

 

تعيين خط پايه

براي تغيير رفتار و افزايش ساعات مطالعه از كجا بايد شروع كنيد؟ اولين گام، تعيين وضع فعلي رفتار است كه اصطلاحا به آن خط پايه گفته مي‌شود. يعني شما بدون هيچ گونه تلاش براي افزايش اين ساعات، ابتدا بايد سعي كنيد تشخيص دهيد كه درحال حاضر و به صورت واقعي چند ساعت توان مطالعه‌ي مفيد داريد. اين كار خيلي آسان است و مي‌تواند توسط شما يا يكي ازاطرافيان انجام گيرد. براي يك هفته يا ده روز نموداري رسم كنيد كه بردارعمودي آن نشان‌دهنده‌ي دقايق وساعات، و بردار افقي آن نشان دهنده‌ي روزها باشد. هر روز ميزان ساعات مطالعه را كنترل و بر روي نمودار منتقل كنيد. در پايان روز آخر، ميانگين ساعات رامحاسبه نماييد. اين خط پايه‌ي شما است كه مي‌تواند 4 يا 5 ساعت و يا بيشتر باشد
و در واقع مبناي اقدام براي تغيير برنامه و افزايش ساعات مطالعه محسوب ميشود. حال مي‌توانيد تصميم بگيريد بر اساس توانايي‌هاي فردي خود و با يك روند منطقي ومشخص درماه اول 60 يا 90 دقيقه و در ماه‌هاي بعدي به همين ترتيب ساعات بيشتري را به برنامه‌ي خود اضافه نماييد.

كليد: مبناي افزايش ساعات مطالعه، ارزيابي وضع فعلي و تعيين خط پايه است.

 

ترسيم نمودارپيشرفت

اگر بتوانيد وضع فعلي رفتار خود را مشخص سازيد، كار بزرگي انجام داده‌ايد، چرا كه اين نقطه‌ي آغاز حركت است. مهم نيست كه اين زمان كم باشد، مهم اين است كه شما براي افزايش تدريجي و برنامه‌ريزي شده‌ي آن عزمي مصمم و اراده‌اي محكم داشته‌باشيد. براي كنترل روند پيشرفت مي‌توانيد نمودار رسم شده براي تغيير خط پايه را ادامه دهيد. يعني بر روي نمودار ادامه‌ي روزها را مشخص كرده و ميزان ساعات مطالعه را علامت بزنيد. ترسيم اين نمودار چند كمك مي‌كند. اول آن كه كنترل روند پيشرفت را ازحالت ذهني خارج مي‌سازد و اين مسأله‌ي بسيار مهمي است. يكي از مشكلات اساسي دانش‌آموزان براي برنامه‌ريزي همين است كه برنامه را به صورت ذهني طراحي مي‌كنند و وقتي از آنان خواسته مي‌شود كه
برنامه‌ها را بر روي كاغذ بياورند، زياد روي خوش نشان نمي‌دهند، انگار كه بايد كار سختي انجام دهند.

دوم آن كه ترسيم نمودار، روند پيشرفت را به صورت عيني و قابل دسترسي درمي‌آورد. شما مي‌توانيد هر موقع كه لازم بود با مراجعه به نمودار، وضعيت خود را ارزيابي كنيد.

سوم آن كه روند پيشرفت را منظم مي‌سازد و اين خود مي‌تواند باعث تقويت روحيه و ايجاد انگيزه‌ي بيشتر شود.

كليد: با رسم نمودار، روند كنترل پيشرفت خود را از حالت ذهني به صورت عيني در آوريد.

 

تعيين ملاك‌هاي پيشرفت

اين هم موضوعي بسيار مهم است و بيشتر دانش‌آموزان در مورد آن مشكل دارند. دانش‌آموزان شايد به دليل كمي فرصت وعجله، معمولا ملاك‌هاي پيشرفت را خيلي ايده‌آلي و دست بالا تعيين مي‌كنند. مثلا كسي كه تا به حال به زور 3 ساعت درس مي‌خوانده‌است، يك باره تصميم مي‌گيرد 10 ساعت درس بخواند، يا كسي كه حد اقل ۹ ساعت مي‌خوابيده‌است، مقدار خواب خود را به 6 ساعت كاهش مي‌دهد. اين تغييرات ناگهاني و ملاك‌هاي دست نيافتني نه تنها قابل اجرا نيستند، بلكه موجبات دلسردي را نيز فراهم مي‌سازند.

ضرب‌المثل قديمي را شنيده‌ايد كه: «سنگ بزرگ علامت نزدن است.» تصميم به تغييرات بزرگ اگر چه مي‌تواند گاهي يك استثنا باشد ولي براي همه امكان‌پذير نيست. بنا بر اين بايد ملاك‌هاي پيشرفت با روندي معقول و منطقي تعيين شوند. اگر خط پايه‌ي شمانشان مي‌دهد كه در وضع فعلي 4 ساعت امكان مطالعه داريد، بهتر است در يكي دوهفته‌ي اول تصميم بگيريد كه فقط نيم ساعت به اين مقدار اضافه كنيد. در صورت موفقيت براي هفته‌هاي بعد باز هم نيم ساعت ديگر و به همين ترتيب درهفته‌ها و ماه‌هاي بعد نيم ساعت و يك ساعت افزايش دهيد تا به حد مطلوب و مورد نظر برسيد.

كليد: براي ادامه‌ي روند پيشرفت خود ملاك‌هاي گام به گام و قابل دسترس تعيين كنيد.

 

خود كنترلي رفتار

براي جدي‌تر شدن كنترل روندپيشرفت مي‌توانيد برنامه‌هاي تقويتي وجريمه‌اي تعيين كنيد. ببينيد از چه چيزهايي خوشتان مي‌آيد و از چه چيزهايي بدتان مي‌آيد. 5 مورد خوش‌آيند و 5 مورد ناخوش‌آيند را كه واقعا براي‌تان مهم است و بر روي شما تأثير دارند، تعيين نماييد. براساس اين نظام كنترلي مي‌توانيد براي پيشرفت برنامه به خود اجازه بدهيد. در صورتي هم كه طبق ملاك، از پيشرفت خودرضايت نداريد، خودتان را جريمه كنيد. دقت نماييد كه موارد تقويت وجريمه روشن و واضح وقابل اجرا باشند.

كليد: براي كنترل رفتارهاي‌تان يك نظام خودكنترلي ايجاد كنيد.

 

استفاده از نيروي كمكي

گاه به دلايل متعددي از جمله كافي نبودن انگيزه، عدم توانايي غلبه برعادت‌هاي نامطلوب و شرايط خاص محيطي، براي خودتان امكان اعمال كنترل فراهم نيست. در اين صورت بايد بپذيريد كه براي جلوگيري از اتلاف وقت و از دست رفتن فرصت‌ها، كسي شما را در اين امرهمراهي كند، حتي اگر اين همراهي كوتاه مدت و موقت باشد. اين فردمي‌تواند پدر و مادر، خواهر و برادر بزرگ‌تر و ياكسي باشد كه با شما ارتباط نزديكي دارد.

بعضي ازدانش‌آموزان به خاطر نوع ارتباطات خانوادگي در برابر دريافت اين نوع كمك مقاومت به خرج مي‌دهند و آن را نمي‌پذيرند. در صورتي كه به نظر مي‌رسد اگر كسي متوجه حساسيت موقعيت باشد، بايد داوطلبانه البته در صورت فراهم بودن ساير شرايط لازم خواستار استفاده از اين كمك باشد.

كليد: اگر به هر دليلي آن طور كه دل‌تان مي‌خواهد نمي‌توانيد پيشرفت را كنترل نماييد، امكان استفاده از نيروي كمكي را مد نظر قرار دهيد.

 

 

نتيجه‌گيري:

  • به جاي مقايسه‌ي مقدار ساعات مطالعه‌ي خود با ديگران، از زمان‌هاي مطالعه به طور مطلوب استفاده كنيد.
  • به جاي افزايش جهشي ساعات مطالعه، به صورت تدريجي و گام به گام عمل نماييد.
  • مبناي افزايش ساعات مطالعه، ارزيابي وضع فعلي و تعيين خط پايه است.
  • با رسم نمودار، روند كنترل پيشرفت خود را ازحالت ذهني به صورت عيني در آوريد.
  • براي ادامه‌ي روند پيشرفت خود ملاك‌هاي گام به گام و قابل دسترس تعيين كنيد.
  • براي كنترل رفتارهاي‌تان يك نظام خودكنترلي ايجاد كنيد.
  • اگربه هر دليلي آن طور كه دل‌تان مي‌خواهد نميتوانيد پيشرفت را كنترل نماييد، امكان استفاده از نيروي كمكي را مد نظر قراردهيد.

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نكاتي چند در رابطه با كنكور سراسري
شنبه 13 دی 1393 ساعت 20:20 | بازدید : 428 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 

 

مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 


برای مشاوره کنکور به 
سایت مکتبستان رجوع کنین.

 

 

 

دانش آموز گرامي وداوطلب عزيز كنكور با سلام و آرزوي موفقيت براي شما دوست عزيز درتمامي مراحل زندگي به خصوص مراحل درسي وكنكور، ورود شمارابه جمع كنكوري‌ها تبريك عرض نموده و يادآور مي‌شويم حالا كه در اين مرحله مهم قرار گرفته‌ايد بايد قبول كنيد و باور داشته باشيد كه خواستن، توانستن است و براي رسيدن به هدف بلند، تلاش و همت بلند لازم و ضروري است به شرطي كه هدف درست و شناخت توانايي، استعداد، امكانات و علاقه خويش نيز در كنارش باشد.

پس خودت رابشناس و تلاشت رادرحد توان خود انجام بده و مطمئن باش كه خدا هم با تمام مهرباني‌هايش كمكت خواهدكرد. قبول كنيد كه آگاهي از مسائل مربوط به كنكور ودريافت به موقع اطلاعات لازم مي‌تواند زمينه‌ساز موفقيت شما عزيزان دركنكور سراسري باشد،پس سعي كنيد مسائل مربوطه را خوب شناخته و با گام استوار در مسير صحيح حركت نمائيد. مشاوران محترم مدارس يكي از مهم‌ترين اركان اطلاع رساني و راهنماي شما مي‌باشندكه در تمامي دبيرستان‌ها ومراكز پيش دانشگاهي در خدمت شما مي‌باشند. بايد توجه داشته باشيد كه كلمه و فرآيند زيباي «كنكور» كه در نظر بعضي‌ها ترسناك و همانند سد غير قابل نفوذ مي‌باشد، مثل ديگر امتحاناتي است كه شما دانش آموزان آن‌ها را هرساله تجربه كرده‌ايد با اين تفاوت كه اين آزمون اندكي گسترده‌تر وحجيم‌تر مي‌باشد، بنا بر اين نه تنها لازم نيست كه شما خودتان را از آن بترسانيد بلكه با تلاش درست خود آن را به تسخير خود در آوريد و بدانيد كه اين آزمون براي تمامي داوطلبان يكسان است و همه شركت كنندگان داراي شرايطي نظير شما هستند و تنها تفاوت شركت كنندگان ميزان آمادگي آنان در دو جنبه آمادگي فكري، رواني،جسمي و مطالعه صحيح كتاب‌هاي درسي است. مگر نه اين است كه امتحان و كنكور هميشه ما را به مقطعي بالاتر هدايت مي‌كند؟ پس چرا از اين پديده زيبا يك چهره زشت وترسناك براي خودمان بسازيم؟ خوشحال مي‌شويم كه در كنار شما براي هدف‌هاي ارزشمندتان به عنوان مشاور و راهنما تلاش كنيم. پس نكته هاي زير را به دقت مطالعه كنيد و در صورت نياز با مشاور مدرسه خود حتما در ارتباط باشيد و يقين داشته باشيد كه موفقيت شما آرزوي قلبي ماست. البته لازم به تذكر و ياد آوري مجدد است كه تمامي عوامل نقش ياورانه دارند وهيچ كس به اندازه خودتان نمي تواند به خودتان كمك كند.

1)‌ زمان ايده‌آل مطالعه براي دانش آموزان پيش دانشگاهي 30 تا 35 ساعت در هفته است وبراي فارغ التحصيلان (پشت كنكوري‌ها) 60 تا 90 ساعت درهفته مي‌باشد.

2) براي كنكور عميق‌تر و مفهومي‌تر بخوانيد زيرا كسي كه 100% مطالب را با عمق 80% مي‌خواند به مراتب كمترازكسي نتيجه مي‌گيرد كه 80% مطالب را با عمق 100% مي‌خواند.

3) همواره درطول سال درس‌هاي اختصاصي را بيش‌تر از دروس عمومي بخوانيد اما درانتهاي سال به دروس عمومي بيشتر بپردازيد.

4) كنار گذاشتن يك درس در كنكور اشتباه است، حتي اگر در آن درس خيلي ضعيف باشيد.

5) دوستاني انتخاب كنيد كه اهل زحمت و تلاش باشند و شما را به درس خواندن و زحمت كشيدن تشويق كنند.

6) درس هر روز را در همان روز بخوانيد، مثلا اگر امروز درمدرسه زبان انگليسي داشته‌ايد پس از كلاس هم زبان بخوانيد همين كار ساده راندمان كار شما را افزايش مي‌دهد.

7) هنگامي كه كتابي را مطالعه و يا مساله‌اي را حل مي‌كنيد يا تست مي‌زنيد زمان مطالعه را بالاي صفحات كتاب بنويسيد اين كار به شما كمك مي‌كند تا هنگام دوره كردن بدانيد به چه زماني نياز داريد.

8) زود رنج ونازك نارنجي نباشيد، اگرمي‌بينيد شرايط ايده آل مطالعه در خانه فراهم نمي‌شود كمي هم به خودتان سختي بدهيد. كساني كه در شرايط سخت تلاش مي‌كنند انسان‌هاي والاتري هستند.

9) دروس اختصاصي رادر وعده‌هاي طولاني‌تر و دروس عمومي را در وعده‌هاي كوتاه‌تر بخوانيد، براي دروس اختصاصي 1.5 تا 3 ساعت و براي دروس عمومي 1 تا 1.5 ساعت وقت در نظر بگيريد.

10) وقتي كار زياد است وزمان كم،برنامه ريزي اهميت دوچنداني مي‌يابد.

11) از روش مطالعه فاصله دار استفاده نمائيد، به ازاي هر 40 دقيقه مطالعه 5 دقيقه استراحت كرده و 5 دقيقه مطالب را مرور نماييد.

12) در يادگيري مطالب از تكنيك شبيه سازي استفاده نمائيد مثلا: براي اين كه آثار نظامي گنجوي در يادتان بماند حروف اول هر اثر را در كنار هم قرار دهيد مانند كلمه (ملخها) م:مخزن الاسرار، ل:ليلي ومجنون، خ:خسرو و شيرين، ه:هفت پيكر،  ا: اسكندرنامه.

13) براي مطالعه مناسب بايد شرايط زير را لحاظ كرد:

  • مكان مطالعه: مكان مطالعه ثابت وحتي الامكان پشت ميز بهترين وموثرترين نحوه است.
  • نور اتاق مطالعه: بهتر است در هنگام مطالعه هم از طيف (نور) زرد و هم ازطيف سفيد به صورت تركيبي استفاده نماييد تاچشم‌ها زود خسته نشوند.
  • دماي اتاق مطالعه: دماي اتاق مطالعه بايد حدود 25درجه سانتيگراد باشد و با لباس راحت مطالعه كنيد. يكي ازعوامل حواس پرتي و يا ايجاد خواب آلودگي گرما و يا سردي زياد اتاق مطالعه است. يادتان باشد بهترين جا براي درس خواندن منزل است.
  • زمان مطالعه: هيچ قانوني براي زمان مطالعه نداريم. هر وقت كه راحت بوديد، همان موقع بهترين زمان براي مطالعه است. حال ممكن است اين زمان ساعت 3 صبح و يا 12 شب باشد، مهم اين است كه شما در چه زماني راحت‌تر هستيد ولي سه زمان يادگيري خيلي مهم است كه بهتر است در اين زمان‌ها درس بخوانيد:
    • اول صبح: به دليل اين كه تازه از خواب بيدار شده‌ايد و ذهن شما مطالب را به راحتي در خود نگه مي‌دارد. پس براي هر روز صبح برنامه مطالعه داشته باشيد. (حداقل نيم تا يك ساعت) يادتان باشد قبل از مطالعه چند حركت كششي انجام دهيد و بهتر است دروس سخت را اول صبح بخوانيد. 
    • آخر شب: به دليل اين كه بعد از مطالعه مي‌خوابيد مطالب فرصت پيدا مي كنند تا از نيم‌كره راست كه جايگاه حافظه كوتاه مدت است وارد نيم‌كره چپ كه جايگاه حافظه بلند مدت است، بشود و براي همين يادگيري افزايش پيدا مي‌كند سعي كنيد آخر شب درس‌هايي را كه دوستشان داريد مطالعه نماييد.
    • دو ساعت قبل از طلوغ آفتاب: به دليل كاهش اشعه كيهاني و نوع رابطه خورشيد وزمين اختلال حواس را كم مي كند.
  • زمان‌هاي نامناسب براي مطالعه:
    • با شكم پر درس خواندن مناسب نيست. حداقل نيم ساعت بعد از غذا مطالعه را شروع كنيد.
    • با شكم خالي هم درس خواندن مناسب نيست در هنگام گرسنگي شيريني و يا ميوه‌اي ميل نماييد.

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


شیمی را چگونه برای کنکور بخوانیم؟
شنبه 13 دی 1393 ساعت 20:0 | بازدید : 565 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

  

مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 


برای مشاوره کنکور به 
سایت مکتبستان رجوع کنین.

 

 

در سوال های سال های 85و86 تعداد6تا7سوال از شکل ها ونمودار های کتاب درسی طراحی شده است .درسوال های سال 87 نیز این روند ادامه داشت وچهار سوال کنکورریاضی و6سوال کنکور تجربی از این دسته اند.طرح اینگونه سوال ها توجه هر چه بیشتر به شکل ها و مفاهیم موجود در انها را میطلبد.گاهی در این گونه سوال ها یکی از اجزای شکل حذف ومورد سوال واقع میشود. در سال های 86 و 87 تعداد 6 تا 7 سوال به صورت نقطه چین و جای خالی طرح شده است.دراین گونه سوال ها ,بیشتر مفاهیم و جمله های متن کتاب درسی مورد سوال واقع میشود.طرح این گونه سوال ها به معنای ان است که مطالعه ی خط به خط ومتن کتاب درسی برمطالعه ی جزوه های دیگر اولویت دارد.مطالبی که در حاشیه ی متن صفحه ی کتاب مطرح میشوند , هم مثل مطلب متن درس ها اهمییت دارند و از تمامی ان ها سوال طرح میشود.برخی مطالب مهم درسی در قالب تیتر هایی هم چون" دانشمندان" یادر قالب "فکر کنید ها" به صورت طرح سوال هایی هستند که در کنکور های 84 تا 87 از انها سوال مطرح شده است. مطالب "بیشتر بدانید" را می توان به دو دسته ی کلی تقسیم کرد.برخی از انها کاملا مکمل درسند ,مثل نظریه ی اسید و باز لوویس در صفحه ی 55 یا نحوه ی عملکرد شناساگر ها در صفحه ی 64 که مانند مطالب متن کتاب برای درک مفاهیم به انها نیاز داریم . برخی مطالب دیگر کاملا حاشیه ای هستند وبه تکمیل معلومات عمومی و مطالب جالب توجه علمی میپردازند ,مثل بیشتر بدانید صفحع ی 62 در مورد عملکرد اسید معده.مطالعه ی این نوع بیشتربدانید هابرای کنکور اهمییت کمتری داردوبه خاطرسپردن جزئیات انها اهمییت ندارد. مجموعه ی کنکور تست های سراسری وازاد که مربوط به قل از سال 1384 میشوند و ازکتاب های جدید طرح نشده اند ,باید توسط اساتید خبره گزینش وبسیاری از انها که مربوط به مطالب حذف شده هستند,تغییر وویراستاری شوند . در برخی کتاب های کمک درسی که شامل این مجموعه سوال ها هستند ,این گزینش به درستی انجام نشده است و دانش اموزان هنگام بررسی این تست های قدیمی باید متوجه این موضوع باشند.برخی تست ها جنبه ی محاسباتی دارندوشامل اعداد اعشاری میشوند که قابل ساده کردن نیستندو جزو محاسبه های وقت گیر هستند.باتوجه به ممنوع بودن استفاده از ماشین حساب ,به نظر برخی از دانش اموزان حل اینگونه تست ها وقت زیادی میبردوضرورت ندارد,در حالی که در عمل ,وقت مناسبی را میگیرند و برخلاف تست های مفهومی وشبهه دارحتما به جواب درست میرسند.زمان گذاشتن در وقت مناسب پایانی و حل اینگونه تست ها کاملا توصیه میشود. خلاصه برداری از مطالب حفظی مخصوصا در مورد فصل هایی مثل فصل 1و2 شیمی سال دوم به صورت فلش کارت یا فیش های جعبه ی لایتنر در به خاطر سپردن مطالب بسیار موثر است و کاملا توصیه میشود. 


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


درس‌هايي براي مديريت زمان
شنبه 13 دی 1393 ساعت 20:0 | بازدید : 452 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 

مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 


برای مشاوره کنکور به 
سایت مکتبستان رجوع کنین.

 

 برايان تريسي را مي‌توان به عنوان يكي از مدرسان موفق مديريت زمان مطرح كرد. اين مقاله چكيده‌اي از درس‌هاي وي در اين مورد است.

 

 

1- كيفيت زندگي شما بستگي دارد به كيفيت مديريت شما در استفاده بهتر از وقت.وقت باارزش ترين منبع مالي و تمام موجودي شما براي خريد چيزهايي است كه در زندگي خواهان آن هستيد.وقت از بين رفتني است ، نمي توان آن را پس انداز كرد. فقط   مي توان آن را به روش هاي مختلفي خرج كرد

2- هيچ چيز را نمي توان جايگزين وقت كرد. هيچ چيز ديگري قابليت آن را ندارد. مخصوصا در مورد روابط شخصي.استفاده از وقت ضروري است. هر كاري نياز به صرف مقداري وقت دارد.

3- وقت براي به ثمر رساندن هر كاري لازم است. شما چطور از وقتتان استفاده مي كنيد ؟

4- مديريت زمان مهارتي است كه مي توان آن را با انضباط و تمرين فرا گرفت.

5- مديريت زمان شما را قادر مي سازد كه جريان وقايع را تحت كنترل بگيريد.

6- شما هميشه آزاديد كه انتخاب كنيد چه كاري را اول انجام دهيد ، چه كاري را پس از آن انجام دهيد و چه كاري را اصلا انجام ندهيد.

7- مديريت زمان بيش از هر چيز به انضباط فردي ، خويشتن داري و تسلط بر نفس نياز دارد.

8- اكثر مردم سرگرم فعاليت هايي هستند كه بيشتر آرامش بخشند تا هدفمند بنابر اين:

مدام از خود بپرسيد: آيا كاري كه مشغول انجام آن هستم بيشترين بازده براي وقت صرف شده را دارد يا نه ؟وقت ماده خام زندگي است شما چطور آن را عمل مي آوريد ؟

9- از كمبود وقت گله نكنيد شما تمام وقتي را كه وجود دارد دراختيار داريد.

10- بهره وري بالا نتيجه بالا بردن كارايي وقت است. به اين ترتيب كه فقط مهمترين كارها را انجام دهيد.

11- توانايي شما در به تعويق انداختن خوشي هاي كوتاه مدت تعيين كننده ميزان پيشرفت مالي شما در دراز مدت است.

12- ارزش هر چيزي را مي توان با مقدار وقتي كه حاضريد صرف آن كنيد، اندازه گيري كرد.

13- انجام كاري كه واقعا از آن لذت مي بريد رمز عملكرد عالي است.

14- جمع آوري هر ثروتي با فروش خدمات فردي ، يا در واقع وقت شخصي ، آغاز مي شود.

15- بدترين نوع هدر دادن وقت اين است كه كارهايي را كه اصلا نيازي به انجام دادنشان نيست به بهترين نحو ممكن انجام دهيم.

16- انجام كاري كه واقعا از آن لذت مي بريد رمز عملكرد عالي است.

17- هر وقت مي بينيد كاري خيلي خوب پيش مي رود ، مي توانيد دو چيز ديگر را هم پيدا كنيد: يك آدم يك دنده و يك احساس وظيفه.

18- آيا در گذشته، خود را درگير كاري كرده ايد كه اگر اطلاعات امروزتان را داشتيد، حاضر نمي شديد به آن تن دهيد ؟

19- هميشه از خودتان بپرسيد: با ارزش ترين استفاده اي كه در حال حاضر مي توانم از وقتم بكنم چيست؟

20- مديريت زمان وسيله اي است كه مي تواند شما را از جايي كه هستيد به جايي كه مي خواهيد باشيد برساند.

21- اگر همين امروز يك ميليارد تومان برنده شويد ، چه كارهايي را به نحو ديگري انجام مي دهيد و چگونه زندگي خود را تغيير خواهيد داد ؟

22- اگر همين امروز به شما بگويند فقط شش ماه ديگر زنده ايد ، چه مي كنيد و وقت خود را چگونه صرف خواهيد كرد؟

23- چه روياهايي در سر داريد ؟ اگر هيچ محدوديتي نداشتيد ، دلتان مي خواست چه جور آدمي باشيد ؟ چه چيزهايي داشته باشيد ؟ و چه كارهايي انجام دهيد ؟

24- اگر مطمئن بوديد شكست نمي خوريد ، جرات مي كرديد كدام آرزوي بزرگ خود را عملي كنيد ؟

25- وظيفه شخصي شما چيست ؟ آيا هماهنگ با آن زندگي مي كنيد ؟

26- يادگيري مداوم حداقل شرط لازم براي موفقيت در هر زمينه اي است كه در آن فعاليت مي كنيد. هر روز چيز جديدي بياموزيد.

27- هر فعاليت يا عدم فعاليتي مستلزم انتخابي است بين آنچه بيشتر اهميت دارد و آنچه كمتر اهميت دارد

28- قانون حذف گزينه ها مي گويد: انجام يك كار مستلزم صرف نظر از انجام كارهاي ديگري است.

29- اصل پاراتو مي گويد 80% از دست آوردهاي شما نتيجه 20% از فعاليت هاي شماست. 20% فعاليت هاي سازنده شما كدامند ؟20% وقتي كه صرف برنامه ريزي براي يك پروژه مي كنيد به اندازه 80% وقتي كه صرف انجام تمام پروژه مي كنيد ارزش دارد

30- براي فعاليت هاي خود اولويت و ممنوعيت تعيين كنيد. چه فعاليت هايي را بايد رها كنيد تا بتوانيد براي كارهايي كه حقيقتا مهم هستند جاي بيشتري باز كنيد ؟

31- قانون حد توانايي مي گويد: هميشه براي انجام ضروري ترين كارها وقت كافي وجود دارد.

32- براي اولويت بندي كارها بايد نتايج هر كدام از آنها را در دراز مدت در نظر گرفت.

33- پاداش شما هميشه بر مبناي نتايجي كه به دست مي آوريد تعيين مي شود ، از شما انتظار مي رود كه چه نتايجي به دست آوريد ؟

34- چه كاري است كه شما ، و فقط شما ، مي توانيد انجام دهيد و اگر خوب انجام شود يك دگرگوني واقعي به وجود مي آورد ؟

35- براي اينكه به كاري بيشتر بپردازيد بايد كار ديگري را كمتر انجام دهيد. چه كارهايي را بايد بيشتر و چه كارهايي را بايد كمتر انجام دهيد ؟

36- با وقت خود مثل پول رفتار كنيد. چطور مي توانيد وقتتان را به بهترين نحو صرف كنيد تا بيشترين رضايت حاصل شود.

37- آرامش ذهني را بالاترين هدف خود قرار دهيد و وقت و زندگي خود را حول محور آن تنظيم كنيد.

38- پيشرفت هاي جزئي در استفاده بهتر از وقت مي تواند در مجموع منجر به دگرگوني هاي اساسي در زندگي شما شود.

39- وقتي كه با خانواده هستيد ، صددرصد وقت خود را جسما و روحا در اختيار آنها قرار دهيد.

40-  مقدار قابل ملاحظه اي از وقت خود را با كساني بگذرانيد كه در زندگي براي شما بيشترين اهميت را دارند و نگذاريد كه در طول اين مدت كسي مزاحمتان شود.

41- در خانه كميت وقت و در كار كيفيت وقت است كه به حساب مي آيد آنها را با هم مخلوط نكنيد.

42- اهميتي ندارد كه از كجا آمده ايد ، مهم اين است كه به كجا مي رويد.

43- پاداش‌هايي كه در زندگي مي گيريد بستگي به اين دارد كه چه كاري مي كنيد ، چقدر خوب آن را انجام مي دهيد و چقدر مشكل است كه بتوان كسي را جايگزين شما كرد.

44- يكي از بهترين راه هاي استفاده از وقت اين است كه قابليتهاي خود را در زمينه هايي كه نتايج كليدي را براي شما به بار مي آورد افزايش دهيد.

45- استعداد و توانايي هاي منحصر به فرد شما كدام است ؟ چطور مي توانيد آنها را به حد اكثر برسانيد.

46- اينكه چه كسي باشيد و در چه موقعيتي قرار داشته باشيد بر عهده شما و نتيجه انتخابها و تصميم گيري هاي خودتان است.

47- همه چيز به حساب مي آيد. هر كاري كه انجام دهيد يا به شما كمك مي كند يا آسيب ميرساند ، هيچ چيز خنثي نيست.

48- نقطه آغاز تصميم هاي بهتر نقطه پايان تصميم هاي بدتر است.

49- در شغل شما چه عواملي براي پيشرفت حياتي هستند ؟ در انجام چه كاري بايد حتما عالي باشيد تا بتوانيد به موفقيت دست يابيد ؟

50- نقاط قوت و ضعف شما در چه زمينه اي است ؟ يك نقطه ضعف كافي است تا شما را از پيشرفت باز دارد.

51- تمام آموزشهاي ممكن را ببينيد. يك ايده خوب كافي است تا شما را از انجام سالها كار سخت معاف كند.

52- اگر بخواهيد همين امروز شروع كنيد ، براي غلبه بر ضعف ها و به حداكثر رساندن قدرت هايتان چه كار مي توانيد بكنيد ؟

53- هر دقيقه اي كه صرف برنامه ريزي مي كنيد در انجام كار ده دقيقه صرفه جويي مي كنيد. بدين ترتيب ، بازده انرژي شما 1000 % افزايش مي يابد.

54- روشن نبودن قضايا علت اصلي اتلاف وقت است. مدام از خودتان بپرسيد: مي خواهم چه كاري انجام بدهم ؟ و چطور مي خواهم اين كار را انجام بدهم ؟

55- بعضي ها مي توانند وقت آدم را زياد تلف كنند. چه كسي در محيط كار وقت شما را تلف مي كند ؟

56- شما در محيط كار وقت چه كسي را تلف مي كنيد و اين كار را چطور انجام مي دهيد ؟

57-  كلمه نه مي تواند در صرفه جويي در وقت كمك بزرگي به شما بكند. به هر چيزي كه بهترين و عالي ترين استفاده از وقتتان نيست نه بگوييد.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


دبیرستانی ها بخوانند:
شنبه 13 دی 1393 ساعت 1:41 | بازدید : 243 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 

مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 


برای مشاوره کنکور به 
سایت مکتبستان رجوع کنین.


دبیرستانی ها بخوانند:

۱- “خود را به درس خواندن عادت دهید”. در سالهای آینده که دانش آموز پیش دانشگاهی خواهید بود و تلاش جدی تری برای قبولی در کنکور خواهید نمود ممکن است مجبور شوید بیش از ۶۰ ساعت در هفته درس بخوانید. خیلی از داوطلبانی که در سالهای دبیرستان به مطالعه در ساعات زیاد عادت نکرده اند در این زمان دچار مشکل می شوند. خستگی، بی انگیزگی و پائین آمدن کارایی مطالعه و افت میزان یادگیری می تواند از تبعات این عادت نکردن باشد، لذا توصیه ما این است که مهم ترین وظیفه یک دانش آموز دبیرستانی عادت کردن به ساعات طولانی مطالعه است. این عادت مانند تمامی تغییرات هستی تدریجی صورت می گیرد.
برای اینکه این کار را بهتر انجام دهید به مقاله جدول برنامه ریزی خود کنترل اسکینری مراجعه کنید.

۲- ” برای مطالعه خود هدف گذاری کنید”. افزایش ساعات مطالعه بدون در نظر داشتن به یک قله خسته کننده خواهد بود. لذا خوب است که با خودتان عهد کنید که تا پایان سال جاری معدلتان را یک نمره افزایش دهید و یا اینکه یک درس ضعیف را به سطح متوسط برسانید. توجه داشته باشید که هدف گذاری شما نه زیاد آرمانی و دور از دسترس باشد و نه زیاد ساده و پیش پا افتاده باشد.

۳- “دروس دبیرستان را تا پایان آخرین تابستان خوب یاد بگیرید”. تا پایان شهریور سال قبل از پیش دانشگاهی فرصت دارید که در دروس دبیرستان (سال های اول، دوم و سوم) هیچ نکته ای نباشد که بلد نباشید. البته بلد بودن با توانایی تست زدن متفاوت است. منظور از بلد بودن این است که هیچ مطلبی برای شما غریب نباشد و یا اینکه هیچ فرمول، نکته، قاعده و دستوری وجود نداشته باشد که شما کاربردش را ندانید.
۴- “اولویت با دروس نامرتبط پیش دانشگاهی است.”
 برای سهولت کار درس های پایه را به دو گروه مرتبط با پیش دانشگاهی تقسیم می کنیم. بنابراین توصیه می کنیم دروس مرتبط درس هایی هستند که به نوعی در کتاب های پیش دانشگاهی تکرار شده و یا تکمیل می گردند و دروس نامرتبط درس هایی هستند که در پیش دانشگاهی وجود ندارند. (جدول T)

گروه آزمایشی ریاضی
دروس مرتبط: حسابان - جبر و احتمال - شیمی۳ - فیزیک (الکتریسیته، ترمودینامیک، سیمانتیک) - زبان
دروس نامرتبط: هندسه - شیمی ۲ - شیمی ۱ - ریاضی ۱ - ریاضی ۲ - آمار - فیزیک (نور، فشار، کار و انرژی) عربی - ادبیات - معارف

گروه آزمایشی تجربی
دروس مرتبط: شیمی - زیست شناسی - زبان
دروس نامرتبط: ریاضی ۱ - ریاضی ۲ - ریاضی ۳ - فیزیک - عربی - ادبیات - معارف

گروه آزمایشی علوم انسانی
دروس مرتبط: عربی - ریاضی ۱ - ریاضی ۲ - ادبیات - زبان
دروس نامرتبط: آرایه های ادبی - فلسفه و منطق - جامعه شناسی - تاریخ - جغرافیا - روان شناسی - تاریخ ادبیات - معارف - اقتصاد

واضح است که دروس مرتبط با پیش دانشگاهی را سال آینده خواهید خواند و این خط همواره شما را تهدید می کند که سنگینی درس های پیش دانشگاهی فرصتی برای مطالعه دروس نا مرتبط برای شما باقی نگذارد. تا پایان شهریور قبل از پیش دانشگاهی برنامه ریزی کنید و این درس ها را حتماً یک بار بخوانید.

۵- “برای ریاضی و زبان خود فکری بکنید”. درس ریاضی برای دانش آموزان رشته های تجربی و علوم انسانی و دروس زبان برای تمام گروه ها است که نمی توان در یک سال آن را متحول کرد. بنابراین اگر در این درس ها ضعفی دارید اکنون وقت آن است تا قبل از ورود به دوره پیش دانشگاهی فکری به حال این درس ها بکنید.

۶- “تشریحی بخوانید”. مطالعه شما در حال حاضر تنها جنبه یادگیری و ادراک دارد و مسأله تسلط و تست زدن اصلاً مطرح نیست لذا خودتان را با تست سرگرم نکنید چرا که نه تنها فایده ای برای شما ندارد بلکه آن تست ها را نیز برای سال آینده خود غیر قابل استفاده می نمائید. تنها مجازید که در آن آزمون های آزمایشی – آن هم مخصوص سال سومی ها – شرکت کرده و تست بزنید.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


چگونه اضطراب و نگراني خود را كنترل كنيم؟
شنبه 13 دی 1393 ساعت 1:39 | بازدید : 236 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 


برای مشاوره کنکور به 
سایت مکتبستان رجوع کنین.

 

استرس در زندگي روزمره، امري عادي است و گاه مي‌‌تواند نتايج مثبتي داشته باشد؛ اما هنگامي كه جنبه مرضي پيدا كند و بصورت نگراني و اضطراب دائم درآيد و افكار و اعمال انسان را تحت تأثير قرار دهد، مي‌‌تواند خطرناك باشد. ميزان اضطراب در افراد گوناگون، متفاوت است. ممكن است موقعيتي كه براي فردي بسيار نگران كننده است براي ديگري اصلا استرس زا نباشد و بالعكس. مثال بارز اين مسأله، سخنراني در ميان جمع است كه در برخي افراد نگراني زيادي ايجاد مي‌‌كند، در صورتي كه براي برخي ديگر امري بسيار عادي تلقي مي‌‌شود. بنابراين بهترين راه براي غلبه بر استرس پيدا كردن راه حل و تكنيكي متناسب با شخصيت فرد مي‌‌باشد.

 

 

 

عوامل استرس زا


براي اينكه بر اضطراب خود غلبه كنيد، بايد تشخيص دهيد كه چه زماني و چرا دچار نگراني مي‌‌شويد. اكثر ما فكر مي‌‌كنيم كه اضطراب نتيجه عوامل خارجي است، اما بايد بدانيم كه عامل اضطراب در خود ما وجود دارد و واكنش و نگرش ما به موقعيت‌ها و مسائل است كه اضطراب را به وجود مي‌‌آورد. اگر شما يك دانش آموز هستيد، ممكن است حضور در كلاس، كنفرانس دادن، صحبت با معلمان، برقراري ارتباط با ديگر دانش آموزان، امتحان و بسياري مسائل ديگر در شما ايجاد اضطراب كند. البته اين يك امر عادي است، اما شما بايد سعي كنيد عوامل و موقعيت هاي استرس زا را به خوبي تشخيص دهيد تا بتوانيد بر اضطراب بي مورد خود غلبه كنيد.

غلبه بر اضطراب


راههاي زيادي براي غلبه بر اضطراب وجود دارد، اما شما بايد راهكار مناسبي را كه با شخصيت شما متناسب است، بيابيد و بكار ببريد. بخاطر داشته باشيد بعضي از اين مهارت‌ها نياز به تمرين مستمر دارند تا ثمر بخش شوند. درست مثل دوچرخه سواري و يا شنا كه نياز به تمرين مداوم دارند، اين مهارت نيز با تمرين مداوم، پرورش مي‌‌يابد و به زودي شما مي‌‌توانيد احساس نگراني خود را به راحتي كنترل كنيد.

1- نفس عميق بكشيد.


وقتي مضطرب هستيد، نمي توانيد به راحتي نفس بكشيد و اين مسأله به خودي خود توليد استرس مي‌‌كند. ممكن است حتي بدون آنكه متوجه باشيد نفس خود را در سينه حبس كنيد. ميزان اكسيژن در خون كاهش مي‌‌يابد و عضلات شما منقبض مي‌‌شوند. ممكن است احساس سردرد كنيد و يا نگراني شما افزايش يابد. بعد از اين هرگاه احساس نگراني كرديد، نفس عميق بكشيد، و چند ثانيه هوا را در ريه هاي خود نگه داريد. سپس به آرامي تا 10 بشماريد و هوا را آزاد كنيد.

2- براي انجام كارهاي خود برنامه ريزي كنيد.


يكي از عوامل استرس زا استفاده نادرست از زمان و نداشتن برنامه ريزي مناسب مي‌‌باشد. ليستي از وظايف روزانه خود تهيه كنيد و بر اساس درجه اهميت آنها را تنظيم كنيد. سعي كنيد كارهاي مهم تر را زودتر انجام دهيد. بعد از انجام هر كار، آن را از ليست برنامه خود خط بزنيد. صبح قبل از هر چيز كارهاي را انجام دهيد كه علاقه چنداني به آنها نداريد، اما مجبوريد انجام دهيد. به اين ترتيب، بقيه روز احساس نگراني كمتري خواهيد كرد.

3- با اطرافيان خود ارتباط برقرار كنيد.


سعي كنيد دوستان بيشتري پيدا كنيد. هرگاه احساس تنهايي و يا نگراني كرديد به ديدار يكي از دوستان خود برويد و با او صحبت كنيد.

4- به ذهن خود استراحت بدهيد.


تجسم يك منظره زيبا مي‌‌تواند ذهن شما را از يك موقعيت استرس زا دور كند. هر گاه فرصت كرديد، چشم هاي خود را ببنديد و مكاني آرام و زيبا را در ذهن خود مجسم كنيد. سعي كنيد تمام جزئيات آن مكان را احساس كنيد. ( نواي دلنشين، منظره زيبا، عطر دل انگيز و … ) همچنين مي‌‌توانيد با خواندن يك كتاب و يا گوش كردن به يك موسيقي آرام و دلنشين، اضطراب را از خود برانيد.

5- فعال باشيد.


فعاليت هاي بدني نقش مهمي در كاهش اضطراب دارد. شما با ورزش كردن و ساير فعاليت هاي بدني مي‌‌توانيد فشارهاي رواني ناشي از اضطراب را كاهش دهيد. سرگرمي مورد علاقه خود را پيدا كنيد و بطور منظم به انجام آن بپردازيد. ورزش، كارهاي هنري، رسيدگي به گل‌ها و باغچه و … در زمانيكه مضطرب هستيد مي‌‌تواند شما را آرام كند و انرژي بيشتري به شما بدهد. بخاطر داشته باشيد كه جسم و روح جدايي ناپذيرند.

 

6- مراقب سلامتي خود باشيد.


شرط داشتن جسم و روحي سالم، تغذيه مناسب و استراحت كافي مي‌‌باشد. بدن سالم و قوي براي غلبه بر استرس آمادگي بيشتري دارد. درست مثل يك ماشين كه بدون بنزين از حركت مي‌‌ايستد، بدن شما نيز بدون تغذيه مناسب و خواب كافي قدرت خود را از دست داده و به راحتي تسليم موقعيت هاي استرس زا مي‌‌شود. پس مراقب خواب و خوراك خود باشيد.

7- خنديدن را فراموش نكنيد.


خنده بهترين راه براي غلبه بر استرس مي‌‌باشد. گاه گاهي فيلمي كمدي نگاه كنيد و يا جمله طنزي بخوانيد تا حس شادي و نشاط در شما زنده شود.

8- خوش بين باشيد.


وقتي كه مضطرب هستيد اغلب به همه چيز با ديد منفي نگاه مي‌‌كنيد. برخي افراد به اين مسئله عادت كرده اند و در واقع هميشه نيمه خالي ليوان را مي‌‌بينند. اگر شما جزو اين دسته افراد هستيد، سعي كنيد اين عادت را ترك كنيد. به نقاط روشن و زيباي زندگي فكر كنيد و خوش بين باشيد. بعد از اين به دنبال نكات مثبت يك مسأله باشيد نه نكات منفي. خنده يك كودك، ديدن يك دوست قديمي، آواز يك پرنده، طلوع خورشيد، سلامتي، شادابي، جواني و.... نمونه هايي از نكات مثبت و روشن زندگي مي‌‌باشند. ممكن است اين نكات بسيار ساده و ناچيز به نظر آيند، اما به تدريج همين نكات ناچيز مي‌‌توانند ديد شما را نسبت به زندگي تغيير دهند و از اضطراب شمابكاهند.

9- به خدا توكل كنيد.


آخرين و مهمترين نكته آنكه در همه حال به خدا توكل كنيد و از او ياري بخواهيد تا همواره در آرامش به سر ببريد.

 


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


قانونمند مطالعه كنيم
شنبه 13 دی 1393 ساعت 1:36 | بازدید : 224 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 

مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 

 


برای مشاوره کنکور به 
سایت مکتبستان رجوع کنین.

 

 

 مطالعه يعني خواندن كتاب يا نوشته ما را به بخشي از هدف خود در تأمين نيازمان مي‌رساند. دانش آموزان براي بهبود و افزايش توان يادگيري بايد اصولي را قبل از مطالعه، هنگام مطالعه و بعد از مطالعه به دقت رعايت كنند. در اين جا به بررسي اين اصول مي‌پردازيم.

 

اصول قبل از مطالعه

تعيين دقيق هدف: انگيزه و هدف يكي از مهمترين عوامل يادگيري است كه روند آن را آسان و سريع مي كند. بنابراين بايد قبل از مطالعه هدف خود را به روشني مطرح كنيد. به طور مثال انتظار داريد چه ميزان خبر و اطلاعات از مطلبي را كه مي خوانيد به دست آوريد شما بايد در انتخاب هدف مطالعه، به نكته هاي اصلي و مهم دقت كنيد و مطالب كليدي را برگزينيد.

تعيين مدت زماني مطالعه و مقدار مطالعه كتاب:بايد تعيين كنيم مي‌خواهيم چه مدت اين كتاب را بخوانيم و سپس تصميم بگيريم چه مقدار كتاب را در چه مدت زمان بخوانيم و اگر زمان و مقدار مطالعه مشخص شود، دقت هنگام خواندن افزايش مي‌يابد. ضمن آن كه تعيين زمان و مقدار مطالعه نگراني و دلهره و بيم خواننده را مي‌كاهد و آرامش مي‌دهد.

انتخاب محيط مناسب: مكان مناسب براي مطالعه يكي از عواملي است كه مي‌تواند حواس پرتي را به حداقل برساند. سعي كنيد هر روز در جاي ثابتي مطالعه كنيد. مكان ساده باشد. نور كافي و مناسب هم لازم است تا موجب خستگي چشم نشود. هنگام مطالعه محل نشستن بايد راحت باشد تا با مشكل مواجه نگردد.

اجتناب از پرخوري: هنگام مطالعه غذاي سنگين و زياد نخوريد، چرا كه وقتي شكم پر باشد به خواب و استراحت تمايل پيدا مي‌كنيد لذا يادگيري دچار مشكل مي‌شود.

اصول هنگام مطالعه

مطالعه‌ي فعالانه: دانش آموز بايد هدفدار مطالعه كند. در واقع براي به نتيجه رسيدن و بهره بردن بايد مطالعه فعالانه انجام گيرد. مي توان با گزينش نكته هاي مهم، علامت گذاري، حاشيه نويسي، خلاصه نويسي و حل تمرين به اين امر كمك كرد.

جديت در مطالعه: زماني را كه معين كرده ايد تا خواندن را شروع كنيد، بيهوده وسواس به خرج ندهيد و بهانه تراشي نكنيد. كارهاي عقب مانده را هنگام مطالعه انجام ندهيد. حين مطالعه از تلويزيون و راديو و صحبت كردن دوري كنيد.

حفظ آرامش در هنگام خواندن:در زمان مطالعه از هيجان زدگي اجتناب كنيد. مهمترين مسئله حفظ آرامش در زمان مطالعه است. زيرا نگراني و هيجان زدگي ذهن شما را آشفته مي كند و مانع ايجاد تمركز ذهني مي شود و فرد از فهم مطالب باز مي‌ماند.

ترك افكار منفي:هنگام مطالعه نبايد با افكار منفي و گسترش دامنه آن، ذهن خود را مشغول و مضطرب كنيد. هيچ گاه با خود اين جملات را تكرار نكنيد «من در امتحان و آزمون موفق نمي‌شوم».

استفاده از انگشت:هنگام مطالعه بهتر است انگشت سبابه را روي خطوط قرار دهيد به اين وسيله از حافظه بصري خود نيز استفاده بهتري مي‌توان كرد.

تمركز حواس: براي استفاده از خواندن بايد روي موضوع مورد نظر توجه داشته باشيد و به اصطلاح حواستان را متمركز كنيد تا موضوع بحث و نكته هاي اصلي و فرعي، نظرات و استدلال ها را درك كنيد.

استراحت: بعد از مطالعه به اندازه معين لازم است ۲۰ تا ۳۰ دقيقه استراحت كنيم.

اصول بعد از مطالعه

سازماندهي آموخته‌ها: در طول مطالعه نكته ها، يادداشت هاو علامت گذاري‌ها را يك بار بررسي و شماره‌گذاري كنيد.

تكرار آموخته‌ها: يكي از عوامل يادگيري يادسپاري آموخته ها ست لازم نيست تمام مطالب را يك باره و در يك زمان به خاطر بسپاريد بلكه برعكس اگر در فاصله هاي زماني متعدد عمل تكرار انجام گيرد مطالب بهتر در ذهن مي‌ماند.

مرور: مرور به معناي دوباره خواندن و با تفضيل بيشتر خواندن تمام نكته هايي است كه در ظرف هفته درباره آن مطالعه كرده ايم، به طور خلاصه مرور چند فايده دارد:

  • مرور موجب درك بهتر درس ها مي‌شود.
  • مرور موجب مي شود درس ها و آموخته ها ديرتر فراموش شود.
  • مرور هفتگي شما را هميشه براي هرگونه آزمايش و امتحان آماده نگه مي‌دارد.
  • طرح سؤال: پس از خواندن مطالب سؤال هاي زير را از خود بپرسيد و به آنها پاسخ دهيد.
    • تا چه ميزان به هدف‌هايي كه براي مطالعه در نظر داشتيد دست يافته‌ايد؟
    • تا چه ميزان نكته‌هاي اصلي و فرعي موضوع را درك كرده‌ايد؟
    • چه نظرات و عقايدي در نوشته مطرح شده است؟
    • نويسنده مي‌خواهد چه چيزي را اثبات كند و چگونه استدلال مي‌كند؟

مباحثه: شما مي‌توانيد با دوستانتان درباره موضوعي مشترك بحث كنيد و برداشت‌هاي خودتان را به ديگران انتقال دهيد كه در نحوه‌ي سخن گفتن شما نيز بسيار مؤثر است.

 


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


هر آنچه درباره کنکور باید بدانید (درصد سال های قبل ، شیوه مطالعه و ...)
جمعه 12 دی 1393 ساعت 2:40 | بازدید : 310 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 

مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 


برای مشاوره کنکور به 
سایت مکتبستان رجوع کنین.

 

 درصدکنکوریهای 89 را ببینید برای خود برنامه ریزی کنید

در کنکور ۸۹ داوطلبی ازرشته ریاضی با درصدهای زیر حائز رتبه ۲۳۷۰۰ شده است و به عبارتی از ۳۷۳۰۰ نفر سبقت گرفته است(کل شرکت کنندگان منطقه سه ۶۱۰۰۰ نفر بوده است).

ادبیات: ۳۲
عربی:  ۰
معارف: ۱۰
زبان خارجه: ۴۱
ریاضی : ۱
فیزیک : ۳
شیمی: ۵

در کنکور ۸۹ داوطلبی از رشته تجربی با درصدهای زیر حائز رتبه ۳۶۵۰۰ شده است و به عبارتی از ۱۲۴۰۰۰ نفر سبقت گرفته است(کل شرکت کنندگان منطقه سه ۱۶۰۰۰۰ نفر بوده است).

ادبیات: ۳۲
عربی:  ۰
معارف: ۳۴
زبان خارجه: ۱۳
زمین شناسی: ۴
ریاضی : ۰
زیست : ۵
فیزیک : ۲-
شیمی: ۴

 


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


سوالای شما کنکوری ها
جمعه 12 دی 1393 ساعت 2:27 | بازدید : 273 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 

مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 


برای مشاوره کنکور به 
سایت مکتبستان رجوع کنین.

 
 

امبدوارم که حالتون خوب باشه و اینکه درسا رو خوب پیش برید با توجه به اینکه کم کم داریم بحث کنکور رو مهم برداشت میکنیم میخوام جواب سوالات کنکوری بچه های کنکوری رو در این پست جواب بدم

پس بریم سراغ سوالای شما کنکوری ها


سوال :  از خانم مریم


سلام
من کنکوری 94 هستم اما هنوز شروع به درس خوندن نکردم
یعنی اصن نمیدونم باید چه جوری بخونم!اگه راهنماییم کنین ممنون میشم 
من رشتم ریاضیه نمره هامم بد نیست. میخوام فردوسی قبول شم 
میدونم با خودتون میگین چه خوش اشتهاس ولی میخوام جدی درس بخونم !لطفن کمکم کنین 
ممنون از وب خوبتون 

پاسخ وبلاگ کنکور:

با سلام

اشالی نداره شما میتونید با کسب یه رتبه ی خوب در این دانشگاه مشغول به تحصیل بشین اما با قانون ها و قوانین کنکور

کنکور میگه اگه میخوای منو حل کنی باید در مورد درست برای من خیلی تلاش بکنی . یعنی چی ؟؟؟1

یعنی اینکه بیای اول از کتاب درسی منو بخونی بعد بری سراغ کتاب های آموزشی قوی و بعد تست های کنکور های سراسری و آزاد رو حل کرده باشی

میتونی از همین امروز اقدام به درس خوندن بکنی هر روز 7 - 8 ساعت مفید بخونی برات خوبه .

در بین دانش آموزان کنکوری ضعیف وجود ندارد میتوانید ، اگر و تنها اگر تلاش کرده باشید

موفق باشی


سوال :  از آقای مصطفی


سلام.

من امتحان نهایی ها رو خوب ندادم اولش چون فکر میکردم تاثیر غیر مستقیم به رتبه زیر 1000 فکر میکردم ولی بعد که فهمیدم مستقیم تاثیر دیگه امید به قبول شدن تو رشته خوب رو ندارم مثل دندان پزشکی یا پزشکی آیا میشه زیر 1000 شد در بد ترین شرایط امتحان نهایی با تاثیر مستقیم؟

پاسخ وبلاگ کنکور:

با سلام  

ببینید این معیار نمیشه که شما به 75% بقیه فکر نکنین و کنکور رو به حال خودش ول کنین با یه انگیزه ی خیلی فوق حرفه ای شروع به درس خوندن بکن چرا که رتبه های برتر با همین انگیزه ها به خود روحیه میدن و برتر میشن موفق میشین اگر و تنها اگر تلاش کنید .

اول بخوانید و بعد به فکر یه رتبه ی خوب باشین با نخوندن نمیتونی رتبتو حدس بزنی !!!!!!

موفق باشید



سوال : از خانم مریم


من میخواستم بپرسم اگرکسی رتبه ی زیر 10000بیاوردمیتوانددانشگاه سراسری تبریزقبول شود

پاسخ وبلاگ کنکور:

احتمالا" در یه رشته متوسطی قبول بشه .ای کاش رشته های مورد نظرتونو رای ما ارسال میکردین ؟؟!!


سوال : از خانم مریم


من میخواستم بپرسم اونایی که رتبه ی تک رقمی یا دو رقمی میارن چطوری درس میخونن لطفا جواب بدین ممنون

پاسخ وبلاگ کنکور:

فقط تو یه جمله برات خلاصه میگم

اونا فقط مطالعه مفید ، تست زیاد و تلاش میکنن . همین



سوال :  از خانم اسماء


سلام!
من امسال میرم دوم ریاضی, توی تیزهوشان همدان.
تصمیم دارم کنکور هنر بدم, فقط و فقط هم به رتبه ی یک فکر میکنم.
دوستای من تو تابستون رفتن کلاس و تمام درسای تخصصی دوم رو تموم کردن. من چون خیلی کم درس میخونم یعنی اصلا نمیتونم زیاد درس بخونم, و این تابستونم هم گذاشتم برای کلاسای هنری, خیلی میترسم. اصلا میترسم دبیرا دیگه اونجور که باید دیگه درس ندن. از طرفی هم روزی 2 تا 3 ساعت باید موسیقی تمرین کنم.
میشه یه کم کمکم کنید. که چطور درس بخونم, از کجا شروع کنم. چطور کلاسایی که نرفتم رو جبران کنم؟
خواهش میکنم توی وبلاگم جوابمو بدید. اگه میشه.

پاسخ وبلاگ کنکور:

با سلام

از همین شهریور ماه برین کلاس های ویژه ی رشته ی هنر و تا آخر اسفند ماه همه ی مطالبتونو تموم بکنین منظورم اسفند 93 هست و سعی کنید رو دروس اختصاصی هنر در کنکور 94 زیاد اهمیت بدین .

همین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


از روز های داغ تابستان غافل نشو !
جمعه 12 دی 1393 ساعت 2:8 | بازدید : 288 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 

 

مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 


برای مشاوره کنکور به 
سایت مکتبستان رجوع کنین.

 

از روز های داغ تابستان غافل نشو !

تا پایان تابستان حدود یک ونیم ماه فرصت باقس مانده است . زمانی که شما نباید از آن غافل شوید.

شاید از خودتان بپرسید آمادگی برای کنکور آن هم از تابستان ، شروعی زود هنگام نیست ؟

پاسخ شما داوطلب کنکوری این است نه تنها زود نیست شاید هم دیر شده باشد ! زیرا بیشتر دانش آموزان موفق در کنکور از همان سال های نخست دبیرستان ، خود را برای کنکور آماده کرده اند . پس شما نیز نباید از این نکته غافل باشید که زمان برگ برنده ی شما است !

در این شماره نکته ی شروع برای موفقیت در کنکور را در فصل تابستان از چند زاویه بررسی میکنیم : تابستان یعنی....

-جبران همه یا بخشی از نقاط ضعف درسی سال های گذشته

-یاد گرفتن نحوه ی استفاده ی بهینه از زمان در طول سال تحصیلی

-یک فرصت طلایی و تکرار نشدنی در حداکثر فرصت یکساله کنکور

-کسب و تقویت مهارت چون برنامه ریزی ، مطالعه ی صحیح ، شیوه های تست زنی و...

*فصل تابستان ، بخشی از فرصت یک ساله ی کنکور است و لگر خوب دقت کنید حدود 30% زمان مفید یک داوطلب کنکور را شامل می شود پس به صلاح شما نیست که این فرصت طلایی را به بطالت بگذرانید .

*داوطلبان کنکوری به اشکال مختلفی برای تابستان خود برنامه ریزی می کنند ، برخی از آنها در مدارسی ثبت نام میکنند که از همان اوایل تابستان تدریس مباحث پایه تا کنکور را آغاز میکنند و دانش آموزان هم با توجه به سر فصل های تدریسی مطالعه  برنامه ریزی شده ی خود را شروع میکنند برخی هم ممکن است در کلاس های تقویتی درس های ضعیفشان ثبت نام کنند تا بتوانند پایه ی درسی خود را در این کلاس ها قوی کنند اما تکلیف سایر درس ها چه میشود ؟

آیا باید آن ها را به حال خود رها کرد ؟

مسلما" نه! در نگاه اول شاید شروع به مطالعه ، آن هم از مباحث درسی سالهای پاییتر گزینه ی مناسبتری به نظر آید اما آیا انگیزه کافی برای ادامه ی این کار وجود خواهد داشت ؟

 

توصیه ی ما این است که تا حد امکان در قالب یک سری آزمون های منظم که طرح درسی مشخصی را دنبال می کند مسیر مطالعاتی خود را تعیین کنید تا در کنار داشتن یک روحیه ی مثبت رقابتی ، بتوانید با آرامش کامل به اهداف تعیین شده خود در فصل تابستان دست یابید .

 


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


چگونه بايد براي كنكور درس بخوانيم؟
چهار شنبه 10 دی 1393 ساعت 23:33 | بازدید : 223 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 

 

مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 


برای مشاوره کنکور به 
سایت مکتبستان رجوع کنین.


 

يكي از بزرگترين دقدغه هاي ذهني داوطلبان اين است كه به چه روشي بايد براي كنكور، درس بخوانند.
آيا بايد متفاوت از دوران مدرسه درس بخوانند؟
 
آيا حتما" بايد از كلاسهاي كنكورو روشهاي تستي استفاده كنند؟
 

 

 

يكي از بزرگترين دقدغه هاي ذهني داوطلبان اين است كه به چه روشي بايد براي كنكور، درس بخوانند . آيا بايد متفاوت از دوران مدرسه درس بخوانند؟ آيا حتما" بايد از كلاسهاي كنكورو روشهاي تستي استفاده كنند؟ آيا بايد از كتابها و جزوات خاصي استفاده كنند؟ آيا بايد خط به خط مطالب را حفظ كنند؟ آيا بايد شب و روز درس بخوانند؟ آيا بايد از خواب و خوراك و ورزش و تفريح بگذرنند؟ چه بايد كرد؟ كدام راه به موفقيت در كنكور ختم مي‌شود؟ و .....

 

از اين به بعد سعي مي‌كنم ، جواب اين سوالات را به همراه مطالب جديد و دانستني‌هاي مفيد در مقاله بگنجانم. ولي براي شروع، اضطرار بحث چگونگي درس خواندن، بيش‌تر محسوس است. اولا" به علت مهم بودن معدل در كنكورهاي سال آينده، بايد در طول تحصيل بسيار خوب و عميق درس بخوانيد و با معدل عالي ديپلم بگيريد، در راستاي همين برنامه سازمان سنجش هم با مفهومي كردن سوالات در يكي دو سال اخير داوطلبان كنكور را به خواندن دقيق كتب درسي و عدم استفاده از روش‌هاي كوتاه و تستي تشويق كرده است. اين جملات را شايد خيلي شنيده باشيد: كنكور خيلي سخت بود!!! سوالات وقت گير بود، هر چي حل مي‌كردم به جواب نمي‌رسيدم !!! همه‌ي اونا رو حفظ بودم ولي نمي‌تونستم از 4 گزينه يكي رو انتخاب كنم!!! بعضي سوالا اصلا از كتاب نبود!!! و.... چرا؟ چرا اين گونه شده؟ چرا داوطلبان نمي‌توانند آن طور كه بايد و شايد به سوالات جواب دهند؟ بعد از بررسي سوالات 10 سال گذشته‌ي كنكور و مقايسه و تحليل روند سوالات به اين نتيجه رسيديم كه سوالات به سمت مفهومي و دقيق شدن پيش مي روند، يعني كاملا از كليشه‌اي بودن خارج شده اند. هم چنين سازمان سنجش تصميم گرفته است دقيقا" فقط از متون ،مثال‌ها و تمارين كتب درسي و مطالب مفهومي وابسته به آنها سوال طرح كند. گزينه‌ها را طوري طراحي مي‌كنند كه فقط كساني كه آن مطلب را كامل فهميده و يادگرفته‌اند، بتوانند از بين گزينه ها درست‌ترين را انتخاب كنند. در سوالات ، كاملا" مشهود است كه داوطلبان باهوش‌تر، پرتلاش‌تر ،ماهرتر، دقيق‌تر و به‌تر غربال خواهندشد. متاسفانه چون برخي مراكز پيش دانشگاهي و دبيرستان‌ها و مخصوصا كلاس‌هاي كنكور دانش آموزان را به سوي سطحي خواندن و حفظ كردن مطالب سوق مي دهند و دانش آموزان به جاي اين كه دروس را تشريحي و دقيق‌تر بياموزند و نقاط ضعف خود را مرتفع كنند، روش تستي خواندن و نحوه‌ي تست زدن را مي‌آموزند. در اين ميان سازمان سنجش براي مقابله با اين نظام غلط و غير اصولي، سياست‌هايي ( مفهومي‌تركردن سوال‌ها و تاثير معدل نهايي سال سوم متوسطه) را در پيش گرفته‌است تا داوطلبان براي فراگيري دقيق و عميق درس‌ها ارزش بيشتري قائل شوند. سازمان سنجش ادعا كرده: سوالات به طور متوسط در سطح پاسخگويي 20 تا 25 درصد از داوطلبان است كه از سطح علمي خوبي برخوردارند و براي ما توان پاسخ‌گويي آنها مهم است. در حقيقت در كنكور سراسري سوالي خوب و استاندارد است كه در يك گروه آزمايشي بين 10 تا 30 درصد داوطلبان بتوانند به آن پاسخ صحيح بدهند. حال با اين اوصاف ، پس بايد براي موفقيت در كنكور 85 چگونه درس بخوانيم ؟!!!

 

 در ادامه‌ي صحبت‌هاي قبل ،حال به اينجا مي رسيم كه آيا در واقع، راهكارهاي عملي براي درس خواندن وجود دارد كه منجر به موفقيت در كنكور شود؟

بله !!!

 


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


انگیزه
چهار شنبه 10 دی 1393 ساعت 23:28 | بازدید : 240 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 

مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 


برای مشاوره کنکور به 
سایت مکتبستان رجوع کنین.


گاهي از اوقات احساس تاثري داريم كه نمي توانيم به آن فايق شويم. در مي يابيم كه لحظه ي جادويي آن روز سپري شده و ماهيچ كار نكرده ايم. آن وقت زندگي افسون خود و هنر خود را پنهان مي كند.

 گاهي از اوقات احساس تاثري داريم كه نمي توانيم به آن فايق شويم. در مي يابيم كه لحظه ي جادويي آن روز سپري شده و ماهيچ كار نكرده ايم. آن وقت زندگي افسون خود و هنر خود را پنهان مي كند. ما بايد به سخنان كودكي كه در ما هست گوش فرا دهيم. زيرا كودك  ، لحظات جادويي را مي شناسد . ما مي توانيم اشك ها و تاثرات خود را خفه كنيم اما نمي توانيم صداي او را خاموش كنيم .

كودكي كه ما در گذشته بوده ايم هنوز هم در زمان حال وجود دارد. خوشا به حال كوچك ها زيرا كه ملكوت آسمانها به آنان تعلق دارد. اگر دوباره متولد نشويم ، اگر نتوانيم دوباره زندگي را با معصوميت و شور و شوق كودكي نگاه كنيم ، زندگي ديگر هيچ معنايي نخواهد داشت.

... به آنچه كه كودك درون قلب ما مي گويد توجه كنيم. از او شرمگين نباشيم . نگذاريم بترسد از تنهايي و از اينكه هيچ وقت به حرف او گوش نمي كنند. اجازه دهيم كه گاهي افسار سرنوشت ما را به دست گيرد. اين كودك مي داند كه هر روز با روز قبل فرق دارد.كاري كنيم كه خود را دوباره محبوب ببيند..... " پائولوكوئيلو

 اميدوارم كه ديگه كم كم رو خط افتاده باشين و كتابهاتون  رو سفت و سخت بچسبين . لازم نيست كه من هم تكرار كنم چون خودتون بهتر مي دونين كه سطح رقابت هر سال بالا و بالاتر مي ره . مخصوصا تحول بزرگي رو تو شهر خودمون شاهد هستيم. اين خيلي خوب هست اما بايد براتون مثل يك هشدار باشه و بدونين كه هر روزي  رو كه تلف مي كنين به ضرر خودتون تموم ميشه . يكي از دوستان دانشجوي من كه هر سال آزمون كنكور رو مي ده  مي گفت كه امسال نسبت به سال قبل با اينكه نمره ي كل ام بالا بود اما رتبه ام به جاي اينكه پايين بياد بالاتر رفته بود. اين نشون دهنده اينه كه سطح سواد دانش اموزان هر سال بالا و بالاتر ميره . بنابراين رقابت هم فشرده مي شه . پس بايد هر روز بيشتر و بهتر از روز قبل درس بخونين و كيفيت و كميت مطالعه تون رو افزايش بدين. چون مطمئن باشين رقابت اونقدر فشرده مي شه كه مثلا نمره ي كل رتبه ي 3000 كنكور 85 با نمره ي كل رتبه 1000 كنكور 84 برابري مي كنه. خيلي اسير تبليغات نشين و مطمئن باشين قسمت اصلي قضيه مربوط به خود شما مي شه و عامل اصلي موفقيت و يا شكست شما خودتون هستين فقط بعد از خدا يك نفر رو به عنوان پشتيبان و مشاور كه اطمينان دارين انتخاب كنين تا مسير صحيح حركت رو نشونتون بده و هر وقت خداي ناكرده زدين به بيراهه و مسير سنگلاخ ، شما رو بياره تو جاده آسفالته تا راحت تر به مقصد برسين. مي تونين همين برنامه درسي رو كه تو يادداشت شماره 2 كاكتوس براتون نوشتم اجرا كنين . مطمئن باشين ضرر نمي كنين . اين برنامه كاملا رو حساب نوشته شده و پايه علمي داره  ، خود من هم با همين لرنامه درس مي خونم. سعي كنين دور و برتان رو خلوت كنين و روابط خودتون رو با ديگران كمتر كمتر بكنين. شما امسال از اين لحاظ نسبت به هيچ كس ديني ندارين اين چند ماه رو بايد مغرور باشين و فقط به خودتون فكر كنين. سعي كنين تو فكرتون فقط مطالب درسي باشه نزارين افكار مزاحم به ذهنتون رخنه كنه و از كساني هم كه باعث مي شن اين افكار به سراغتون بياد پرهيز كنين.ياد بگيرين كه نه بگين بدون هيچ خجالتي و فكر اين رو نكنين كه دل كسي از شما مي شكنه شما توي اين چند ماه هيچ مسئوليتي در قبال روابط خانوادگي و دوستان ندارين. بايد فقط به فكر خودتون باشين و حسابي درس بخونين.

 بچه ها يادتون نره كه ناسلامتي من يكي از پيشكسوتان كنكور حساب ميشم كه چند ساله داره درجا مي زنه . من همه ي اين مسايل رو تجربه كردم و نمي خوام اشتباهاتي رو كه من مرتكب شدم شما هم ناخواسته گرفتارش بشين. همه ي اين حرف ها رو سر جلسه كنكور متوجه مي شين كه فقط شمايين و سئوالات و پاسخ برگ و يك زمان محدود براي پاسخگويي به سئوالات آزمون . اين چند ماه رو مجبورا بايد تك بعدي زندگي كرد. درسته اولش سخته اما بعدا عادت مي كنين وقتي كم كم قسمت هاي مطالعه شده ي كتابهاتون زياد شد اونقدر احساس مسئوليت مي كنين كه امكان داره بين مطالعه و ليگ هاي مختلف فوتبال ، مطالع رو انتخاب كنين.

 پس سعي كنين هرچه زودتر به اين مرحله برسين . تو اين مرحله آدم لذت مطالعه رو با تمام وجود حس و لمس مي كنه . فكر نكنين مدت زياديه اين چند ماه مثل يه چشم به هم زدن مي گذره و دوباره شمايين و دوستانتون و كلي زمان براي تفريحاتي كه دوست دارين. امسال چند چيز رو با هم نخوايين. چون احتمال داره خداي ناكرده مثل من چند سالي پشت كنكور بمونين و آخرش ...

 بي خيال

 فرمول كنكور اينه : يك هدف و تلاش براي رسيدن به آن هدف

  " پروردگارا

   به من آرامش ده

   تا بپذيرم آنچه را كه نمي توانم تغيير دهم

  دليري ده

   تا تغيير دهم آنچه را كه مي توانم تغيير دهم

  بينش ده

   تا تفاوت اين دو را بدانم

  مرا فهم ده

  تا متوقع نباشم دنيا و مردم آن

  مطابق ميل من رفتار كنند .  "          جبران خليل جبران

 


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


علی، احمد یا کریم؟! کدام موفق میشوند؟
چهار شنبه 10 دی 1393 ساعت 23:16 | بازدید : 235 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

  

 مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 


برای مشاوره کنکور به 
سایت مکتبستان رجوع کنین.


سلام

علی، احمد و کریم سه قلوی هم شکلی هستند که از بچگی با هم بوده و در مدارس یکسان درس خوانده و از بهره ی هوشی یکسان برخوردارند، هرسه سخت کوش و بابرنامه اند، و امسال از آغاز سال همزمان با یک برنامه شروع کرده اند. در آزمون ها هم بطور پیوسته شرکت کرده اند. و هرسه هم کارنامه ی آزمونو بررسی میکنن.

اما یک فرق اساسی با هم دارن:

علی سعی میکنه همیشه واقعیت ها رو قبول کنه و یاد گرفته از شکستها فرار نکنه.

احمد کلا آدم بیخیالیه...

کریم همیشه دیگران رو مقصر میدونه و همیشه زبان گلایه و بهانه ش درازه!

میخوایم ببینیم واکنش این سه قلوها به نتایج آزمونهای مختلف چه جوریه:

 

 

 


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


الآن اینجا باش
سه شنبه 9 دی 1393 ساعت 19:15 | بازدید : 225 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 

 مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 


برای مشاوره کنکور به 
سایت مکتبستان رجوع کنین.


 

 "داشتن تمرکز" مهمترین عامل موفقیت است.

 

یک روش مناسب برای جلوگیری از حواس پرتی در زیر ارائه شده:

"الان اينجا باش"

 اين روش ساده اما کليدي بسيار موثر است.

وقتي متوجه شديد فکرتان منحرف شده است، به خودتان بگوييد:

"الان اينجا باش"

 و به آرامي توجه خودتان را به موضوعي که مي خواهيد برگردانيد.

 به عنوان مثال: شما داريد مطالعه مي کنيد و ناگهان متوجه مي شويد که حواس شما به ساير تکاليفتان، به يک خاطره و يا به اين واقعيت که گرسنه هستيد پرت مي شود.

در اين هنگام به خود بگوييد: "الان اينجا باش" و به آرامي با نگاه کردن به سوالات، خلاصه برداري ها، نقشه‌هاي فکري، عناوين مطالب و غيره تمرکز خود را به موضوع مطالعه برگردانيد و هر قدر که ممکن است آن را حفظ کنيد.

 اگر دوباره فکرتان منحرف شد، با خود بگوييد "الان اينجا باش" و به آرامي توجه خودتان را به موضوع برگردانيد و اين تمرين را مرتبا تکرار کنيد، مطمئن باشيد که جواب مي دهد!

سعي نکنيد يک فکر خاص را از ذهنتان بيرون نگه داريد. مثلا همينطور که نشسته ايد سعي کنيد به هيچ وجه در مورد کلوچه فکر نکنيد. در اين هنگام در ذهن خود احتمالا اين فکر تکرار مي شود که "من نبايد در مورد کلوچه فکر کنم، من نبايد در مورد کلوچه فکر کنم..." و اين باعث مي شود تا اين فکر برگردد. وقتي شما سعي مي کنيد که در مورد يک چيز خاص فکر نکنيد باعث مي شود تا آن فکر برگردد.

 بهتر است به جاي اين کار توجه خود را به موضوع اصلي منعطف کنيد. شايد لازم باشد تا اين تمرين را صدها بار در هفته انجام دهيد. به تدريج شما متوجه مي شويد که بازه هاي زماني بين مواقعي که فکرتان منحرف مي شود هر چند روز يکبار بيشتر و بيشتر مي شود. به همين خاطر بردبار باشيد و به اين تمرين ادامه دهيد. پس از مدتي نتيجه آن شما را شگفت زده خواهد کرد.

سعي نکنيد دائما در مورد پيشرفت خود قضاوت کنيد. همين که تمرين را مرتبا انجام مي دهيد به اين معني است که در مسير صحيح قرار گرفته ايد و مي توانيد به خود بگوييد که کار لازم را انجام داده ايد. تمرينات براي اينکه نتيجه خود را نشان دهند به زمان احتياج دارند و البته به دليل اينکه ذهن هيچوقت وضعيت ثابتي ندارد، نتيجه تمرينات دچار افت و خيزهاي زيادي مي شود.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


برای تابستان امسال برنامه ی اصولی و منطقی داشته باشید.
سه شنبه 9 دی 1393 ساعت 18:57 | بازدید : 250 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 

مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور

 


برای مشاوره کنکور به سایت مکتبستان 
رجوع کنین.

 

سلام به همه ی دوستانی که کنکور 93 رو پشت سر گذاشتن...

 

امیدوارم همه از تلاشی که کرده بودن راضی باشن...

سبک و سیاق سوالای امسال هم تقریبا مثل سال گذشته بود. با این تفاوت که سوالای ریاضی هردورشته ریاضی و تجربی به نحوی بود که اگه خوب مفهوم رو هضم کرده بودید براحتی میشد به درصد خیلی بالایی رسید.

اما سوالای عمومی این دو سه سال گذشته رو اگه بررسی کرده باشید میبینید که دارن مفهومی تر و مفهومی تر میشن. دیگه توی ادبیات از اون سوالای آبکی چندسال پیش خبری نیست. حتی برای جواب دادن سوالای دستور زبان هم باید شعرخوانی بلد باشید و شم ادبی!

با نگاهی به سبک سوالات امسال، کنکوری های 94 باید هوشمندانه و هدفمند برنامه ریزی کنند.

برای تابستان امسال برنامه ی اصولی و منطقی داشته باشید.

برای ادبیات، سعی کنید هنر شعر خوانی و بویژه حافظ خوانی خودتان رو تقویت کتید، اولین و مهمترین گام برای رسیدن به درصد بالا در ادبیات، توانایی درست خواندن شعرهاست. ابیاتی که تو کنکور می آیند احتمالا در جای دیگه ندیده اید و بنابراین بشرطی میتوانید آرایه های آن را استخراج کنید یا نقش کاوی کنید و معنای آن را بفهمیدکه بتوانید آن را درست بخوانید. درست خواندن ، تمرین می خواهد. انس گرفتن با شعر میطلبد. حافظ خوانی میخواهد. پس بجای اینکه تابستان رو صرف به حافظه سپردن لغات و اعلام و تاریخ ادبیات کنید، برنامه ای بریزید و شعرخواندن و استخراج مفهوم رو تمرین کنید. 

دیوان حافظ شاید بهترین و موثرترین گزینه برای این هدف باشد.

کتاب "آرایه های ادبی" سال سوم علوم انسانی هم کتاب بسیار بسیار راهگشایی برای افزایش توانمدنی شما در تشخیص آرایه های ادبی است که خواندن آن به شما توصیه میشود.

برای عربی در درجه ی اول به یک جزوه ی کامل و جامع در زمینه ی قواعد و نکات درجمه نیاز دارید.

.

.

.

و اما برای اختصاصی ها!

عمده ی کاری که در تابستان باید انجام دهید، تحلیل و حلاجی دروس اختصاصی پایه است.

اگر این کار مهم را انجام بدهید یک گام بسیار بلند برای موفقیتتان در کنکور برداشته اید.

گفته شد "تحلیل و حلاجی"! یعنی درک و فهم کامل و همه جانبه. نه صرفا حفظ الگوریتم حل مسئله.

همانطور که از سوالات کنکور امسال هم برمیاد ، درجه ی سختی سوالا از دو دید، کاملا متصادند:

یک عده عقیده دارند ریاضی امسال سخت بود!

یک عده کاملا مخالفند و می گویند ریاضی امسال خیلی ساده بود!

و این تفاوت دقیقا از تفاوت در نوع مطالعه نشات میگیرد.

اینکه گفته میشود "مفهومی" بخوانید، به این راحتی ها هم نیست...

باید زمینه ها  پیش نیازهایش فراهم شود و سپس تبدیل به "عادت" شود!

در درجه ی اول باید درس رو به قصد یادگیری و لذت بردن از یادگیری مطالعه کرد.

وقتی از کاری لذت ببرید، بی شک در آن پیشرفت کرده و به موفقیت می رسید.

در درجه ی دوم باید مباحث رو تعمیم دهید، در ذهنتان مثال ها و مدل های شهودی بزنید و سعی کنید مباحث را لمس کنید! حس کنید!

و سعی کنید این شیوه ی مطالعه رو تبدیل به "عادت" کنید.

.

.

.

پس تابستان امسال بهترین و تنها فرصتیست که میتوانید دروس اصلی پایه رو بطور کامل و مفهومی مطالعه کنید.

موفق باشید و بابرنامه و باانگیزه.

فعلا


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


زیست شناسی
سه شنبه 9 دی 1393 ساعت 18:40 | بازدید : 356 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 

مکتبستان مشاوره و برنامه ریزی کنکور


برای مشاوره کنکور به سایت مکتبستان رجوع کنین.

 

 

سلام 

امیدوارم توی این روزای خیلی مهم ، همچنان با برنامه تلاش کنید و از زمان نهایت استفاده رو ببرید.

یکی از دوستان موفق در کنکور تجربی ، لطف کرده و درباره ی زیست شناسی نکات و مواردی رو که باید توجه داشت، در اختیار وبلاگ قرار دادند. من هم عینا مطالب رو در این پست قرار میدم. با این امید که نهایت استفاده رو ببرید. در ضمن اگه در این ارتباط سوالی داشتید حتما کامنت کنید.

.

.

.

"توی این پست میخوام مطالبی درباره ی درس مهم "زیست شناسی" براتون بذارم:

با توجه به مدتی که تا کنکور 94 باقی مونده خیلی از کنکوری ها میپرسن چطور باید زیست رو جمع بندی کرد.
یکی از بهترین روش ها برای اونایی که نکات زیست رو درآوردند اینه که از حالا زیست رو توی برنامه ی هر روزشون بذارن و نکات نوشته شده رو هر روز مرور کنند. گرچه خیلی هاتون از همون اولای مهر زیست رو توی برنامه ی هر روزتون گذاشتید.
من خودم نکات رو توی یه دفتر جداگانه نوشته بودم ولی بعضیا توی کتاب درسی مینویسن که هر دوتاش روش خوبیه.
توی این مدت اصلا مبحث جدید نخونید. زیست درسیه که باید اونقدر خونده بشه که ملکه ی ذهنتون بشه و یه جورایی باید کتاب رو خورده باشید.
برای جمع بندی کتاب "جمع بندی مهر و ماه" رو پیشنهاد میکنم. بخصوص آزمون های آخر کتاب خیییلی عالیه. حتما با زمان بندی این آزمونا رو کار کنید.
(البته من از کتاب جمع بندی تخته سیاه دکتر آرام فر هم استفاده کردم، که اگه وقت کردید میتونید از این کتاب هم استفاده کنید)
از حالا باید شروع کنید کتاب زرد کانون رو کار کنید. هر قسمتی رو که مشکل داشتید باید برید سر کتاب درسی و اون مبحث رو از روی کتاب بخونید. تست هایی رو هم که توی کتابای کمک درسیتون علامت گذاری کردید باید مجددا مرور کنید.

*نکته: هیچ وقت به خاطر اینکه زیست درس مهمیه یا اینکه ریاضیتون ضعیفه ترتیب دفترچه ی اختصاصی رو به هم نزنید. شاید اگه زیست رو اول جواب بدید کمی درصدتون بالاتر بره، ولی چندین برابر درصد ریاضیتون افت میکنه. من همون ترتیب دفترچه رو توصیه میکنم.

بزرگترین مشکل بچه ها توی درس زیست شناسی سوالای دام داره که باعث میشه تعداد پاسخ های غلط خیلی زیاد بشه. اینو یادتون باشه که همه ی سوالا مال شما نیست و نباید به همه ی سوالا جواب بدید.

برای زیست باید تمرکزتون روی شکل های کتاب درسی خیلی زیاد باشه. مباحث گیاهی رو هم، چون فراره باید خیلی مرور کنید. ژنتیک هم اگه تا حالا کار کردید به تست زنی ادامه بدید ولی اگه کار نکردید باید کامل کنارش بذارید چون الان فرصت به تسلط رسوندن ژنتیک نیست.
در کل پیشنهادم اینه که روی نقاط قوت خودتون بیشتر کار کنید تا اینکه نقاط ضعفو پیدا کنید و بخواید اونا رو به تسلط برسونید.


در پایان یادتون باشه که شرط موفقیت توی کنکور حفظ آرامش و اعتماد به نفسه. خودتونو برای هر شرایطی آماده کنید و بدونید که موفقیت شما بسته به مدیریت این شرایط سر جلسه س.
روحیه تونو حفظ کنید و با قدرت جلو برید.

"بهترین ها رو براتون آرزو میکنم""

.

.

.

موفق باشید

 

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


عدد پی
چهار شنبه 10 ارديبهشت 1393 ساعت 21:9 | بازدید : 885 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 اینم از عدد پی


البته یکم کامل تــــــــــــــــــــــــــــــــــــــر

 

برچسب‌ها: عدد پی , مکتبستان ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


شگفتی ریاضیات
چهار شنبه 10 ارديبهشت 1393 ساعت 21:4 | بازدید : 889 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 اینم یه ادعای جالب دیگـــــــــــــــــــــــه

به نظرتون این ادعا درسته؟

اگه درست نیست اشکالش رو بگـــــــــــین...!!!

برچسب‌ها: شگفتی ریاضیات , 1=2 ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


بزگترین اعــــدد
چهار شنبه 10 ارديبهشت 1393 ساعت 20:57 | بازدید : 1218 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

اینم یه سری از اعدا که شاید تا به حال اسمش رو هم نشنیدین

 

 

بیلیون ( میلیارد ) = 109

 

تریلیون = 1012

 

کوادریلیون = 1015

 

کونیتلیون = 1018

 

سکستیلیون = 1021

 

سپتلیون = 1024

 

اکتیلیون = 1027

 

نونیلیون = 1030

 

دسیلیون = 1033

 

اندسیلیون = 1036

 

دیودسیلیون = 1039

 

تری دیسیلیون = 1042

 

کواتوارد دسیلیون = 1045

 

کواین دیسیلیون = 1048

 

سکس دیسیلیون = 1051

 

سپتن دیسیلیون = 1054

 

اکتو دیسیلیون = 1057

 

ندوم دیسیلیون = 1060

 

                                                     ویجنیتیلیون = 1063


 


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


سخت ترین تست هــوش دنــیــا
سه شنبه 2 ارديبهشت 1393 ساعت 18:51 | بازدید : 1428 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 یک تست هوش که شاید برای بعضی ها قدیمی باشه اما هنوز هم جزو سخت ترین تست هوش های دنیا به حساب میاد و خیلی ها اون رو غیر قابل حل میدونن و میگن نمیشه جواب درستی واسش در نظر گرفت...!

حالا من این تست هوش رو براتون گذاشتم تا شماهم خودتون رو یک ارزیابی بکنین...!

اگه تونستین جواب قانع کننده ای براش پیدا کنین بدون شک شما جزو افراد تیز هـــوش به حساب میاین...!

سوال اصلی این تست هوش اینه

تعداد افرادی که در تصویر میبینین 12 تا هستش یا 13 تا؟؟؟

تست هوشی که هنوز هم حل نشده باقی مانده (تصویری)

 

 

جواب خودتون رو توی نظرات بگین و منتظر باشین تا من بهش پاسخ بدم...!


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


جملات طــــنــــز
یک شنبه 31 فروردين 1393 ساعت 17:53 | بازدید : 971 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 

 

والــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــا!!!

برچسب‌ها: جملات طنز , مکتبستان ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


شـرایط بـعد از امتـحــان
شنبه 23 فروردين 1393 ساعت 16:29 | بازدید : 952 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )


 

برچسب‌ها: ترول , مکتبستان ,

|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2


امـــتحـــان ریـــاضـــــی (طـــنـــز)
یک شنبه 17 فروردين 1393 ساعت 19:16 | بازدید : 1139 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 یـــنــی اعــتــمــاد بــه نــفــس پاســـخ دهــنــده تـــو

حــــــــــــلـــــــــقـــــــــــــم


|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1


صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 7 صفحه بعد

منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نویسندگان
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 35
بازدید دیروز : 13
بازدید هفته : 107
بازدید ماه : 107
بازدید کل : 143338
تعداد مطالب : 58
تعداد نظرات : 235
تعداد آنلاین : 1


Top Blog
وبلاگ برتر در تاپ بلاگر

این سایت را حمایت می کنم
.تبادل لینک اتوماتیک گوگل خان.



کد پیغام خوش آمدگویی


آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 58
:: کل نظرات : 235

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 30

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 35
:: باردید دیروز : 13
:: بازدید هفته : 107
:: بازدید ماه : 107
:: بازدید سال : 609
:: بازدید کلی : 143338